tárlat

Virtuális tárlatmegnyitót tartottak a bonyhádi diákok a magyar kultúra napján

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola 11. évfolyamának diákjai „Ex libris címmel készült rajzórai munkáiból online tárlatmegnyitót tartottak a magyar kultúra napján, 2021. január 22-én.

Őszi tárlat

Jártak önök, kedves olvasóim, mostanában kiállításon? Nem online, hanem igazin, múzeumin? Festmények, képek között? Ha igen, szerencsések, mert ez a furcsa, nehéz év sok ilyen alkalomtól is megfosztott bennünket.

Szemerei János tárlatvezetése az Evangélikus Országos Múzeumban

Budapest – 2018. március 21-én Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke tartott tárlatvezetést az Evangélikus Országos Múzeumban, a Deák téren. Mi is ott jártunk.

Tárlat nyílt a reformáció 500. évfordulójára Szepetneken

Szepetnek – A reformáció 500 éves évfordulója előtt tiszteleg a dél-zalai település azzal a kiállítással, amely még a jövő hét közepéig látogatható. A tárlat a Hitben és szeretetben címet viseli – s ennek nyomós oka van.

De mit tett a reformáció értünk?

A Brian élete című film közmondásossá vált kérdését még elcsavarva is legfeljebb egypálcás feladat felismerni. A viccet félretéve, a reformáció ötszázadik évfordulója előtt tisztelgő emlékév hivatalos eseménysorozat- és tájékoztatás-cunamijában óhatatlanul felmerül a kérdés, mire is volt jó a reformáció. Csak múlt időben beszélhetünk róla? Kellett ez nekünk? Van-e vele kapcsolatban új, elmesélhető narratíva, felfedezésre váró szempont?

Rendhagyó tárlatlátogatás az Evangélikus Országos Múzeumban

Budapest – A reformáció fél évezreddel ezelőtti kezdetét jelző idei emlékév alkalmat nyújtott egy nem mindennapi látogatásra. A budapesti Deák téren, az evangélikus templom épületegyüttesében – az úgynevezett Insula Lutherana szívében – lévő Evangélikus Országos Múzeum a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karáról érkezett látogatók számára szervezett tárlatvezetést a közelmúltban megnyitott új állandó kiállítás alkalmából.

Élő emlékezet – Eltűntnek nyilvánítva címmel nyílt kiállítás a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban

Budapest – 2014. április 7-én a Deák Téri Evangélikus Gimnázium 10/A osztálya által létrehozott Eltűntnek nyilvánítva című kiállítás nyílt meg a gimnázium pincerendszerében. A magyarországi holokauszt borzalmait, az embermentést és a kor történeti hátterét feldolgozó tárlat ismertetését – Kelemen Katalin rabbi és Koczor Tamás iskolalelkész szolgálatával – az iskola áhítattal kezdte. A kiállítást dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke nyitotta meg. Alábbiakban a kiállításmegnyitóról, valamint az iskola diákjai által bemutatott tárlatról olvashatnak. Szöveg és fotó: Galambos Ádám
Feliratkozás RSS - tárlat csatornájára