történelemtanár

Középpontban a történelem

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) és a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya szervezésében online tartották meg az evangélikus iskolai történelemtanárok VIII. online konferenciáját 2021. február 18-án. A rendezvény keretében kihirdették a Trianon 100 pályázat eredményét is.

A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? – Hatodik alkalommal találkoztak az evangélikus iskolák történelemtanárai

Aszód – 2019. március 22-én az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium adott otthont immáron hatodik alkalommal az evangélikus iskolák történelemtanárainak szervezett továbbképzésének. Az idei tanácskozás két fő témáját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékezete, valamint a játék helye a történelemtanításban téma adta. Utóbbi kapcsán hangozhatott el az egyik köszöntőben Kosztolányi Dezső híres versének kérdése: „A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni”?

Élethosszig tartó tanulás – Az evangélikus iskolákban tanító történelemtanárok második konferenciájukat tartották

Budapest – Az evangélikus iskolák történelemtanárainak második konferenciáját tartották meg 2015. február 6-án, pénteken az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium és Kollégiumban. Ahogyan Péterfi Gábor tantárgygondozó elmondta a találkozón igyekeznek mindig aktuális kérdésekkel foglalkozni. Így volt ez most is: az egyházunk által meghirdetett Reformáció és oktatás témája, valamint a tanítványság kérdése állt a középpontban.

Átlagon felüli felelősség – Először találkoztak az evangélikus iskolák történelemtanárai

Budapest – Április 4-én Aszódon került megrendezésre az evangélikus iskolák történelemtanárainak első konferenciája. Az első ízben, hagyományteremtő jelleggel megszervezett tanácskozáson dr. Péterfi Gábor tantárgygondozó, a program szervezője köszöntőjében a szakmai párbeszéd fontosságát emelte ki. Utalt arra, hogy tavaly ősszel tantárgygondozói kinevezését követően ennek jegyében tartotta fontosnak felkeresni az evangélikus iskolák munkaközösség-vezetőit. Regionális találkozók keretében, az ország öt pontján vitatták meg a történelemtanítással kapcsolatos főbb kérdéseket. Részben az itt felmerülő témák adták a keretét az aszódi tanácskozásnak. Szöveg: dr. Péterfi Gábor, fotó: Boda Bence
Feliratkozás RSS - történelemtanár csatornájára