Emberi Jogok Európai Bírósága

Kártérítést ítélt meg magyarországi kisegyházaknak a strasbourgi emberi jogi bíróság

Strasbourg – Az új egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt kártérítést ítélt meg magyarországi kisegyházaknak a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden, írja az MTI.

Elutasította a strasbourgi bíróság a kormány fellebbezését az egyházügyi törvény ügyében

Strasbourg – Budapest – Brüsszel – Elutasította az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden a magyar kormány fellebbezését a magyar egyházügyi törvényt elmarasztaló április 8-i ítélete ellen. Az Emmi szerint a strasbourgi bíróság nem vette figyelembe a jogszabályváltozást.

Nem fordul az Ab-hez az egyházügyi törvény módosítása miatt az ombudsman

Budapest – Nem fordul az Alkotmánybírósághoz (Ab) az egyházügyi törvény módosítása miatt az ombudsman, mert az Emberi Jogok Európai Bírósága már felszólította a kormányt a változtatásra – tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden az MTI-t. Forrás: MTI

Strasbourgi bíróság: a magyar egyházjogi törvény sérti a kisegyházak jogait – Összefoglalás – Frissítve új információkkal!

Brüsszel – A gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságának tekintetében sérült a magyar államot beperlő vallási közösségek gyülekezési és egyesülési szabadsága azáltal, hogy az új egyházjogi törvény megfosztotta őket egyházi státusuktól – mondta ki keddi ítéletében Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bírósága. Az alábbiakban a törvénnyel kapcsolatos reakciókat, közleményeket is összefoglaltuk. Forrás: MTI, összefoglalás: evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - Emberi Jogok Európai Bírósága csatornájára