költészet napja

Túrmezei Erzsébet: Csak alagút

Túrmezei Erzsébet magyar-német szakos tanár, költő, műfordító, diakonissza főnökasszony. Versei és műfordításai egyházi újságokban jelentek meg, de önálló kötetei is megörvendeztették az olvasókat. A magyar költészet napját ünnepeljük Csak alagút című versével.

A költészet napja – József Attila születésnapi köszöntése

113 évvel ezelőtt, 1905. április 11-én született József Attila. Születésnapja 1964 óta a költészet napja hazánkban. A magyar lírát ünnepeljük a 20. század egyik legnagyobb magyar lírikusának születésnapján.

A költészet – kegyelmi állapot

Elöljáróban le kell szögeznem: bár hamarabb beszéltem versben, mintsem járni tudtam volna, nem szeretem a költészet, a költő szót. Mesterkéltnek, művinek, valamiképpen hamisnak és minden spontaneitástól, lélegzetvétel-könnyedségűtől távolinak, idegennek érzem. Lehetséges, hogy ebben Áprily Lajos egyik finoman gunyoros, gyerekkorom óta ismert és szeretett verse is ludas lehet.

Petőcz Andrással ünnepelték a költészet napját Kelenföldön

Budapest – József Attila születésnapján a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett József Attila-díjas író, költő Petőcz András volt az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány és a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség vendége.

Petőcz András: Különös bárány

Budapest – Alábbiakban Petőcz András, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett József Attila-díjas költő, író Különös bárány című versét tesszük közzé. Szöveg: Petőcz András, Kísérőszöveg és fotó: Galambos Ádám

Költészet napja – beszélgetés Petőcz Andrással

Budapest – 1964 óta – idén ötven éve –, hogy a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. Ebből az alkalomból kérdeztük Petőcz Andrást, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett József Attila-díjas költőt, írót, hogy mit gondol a líráról. Szöveg: Galambos Ádám, fotó: Stekovics Gáspár
Feliratkozás RSS - költészet napja csatornájára