MEVISZ-Bárka

Hogyan szervez(z)ünk Bárkarit?

Budapest – Amikor még nyáron Máté megkérdezte, megszervezzük-e együtt idén is a Bárka-karácsonyt, kapásból nem-et mondtam. Pontosabban azt, hogy biztos, hogy nem. Aztán mégis úgy alakult, hogy megjött hozzá a lelkesedés, szerettem volna valami igazán széppel befejezni meviszes pályafutásomat.

Szenvedéstörténet fogyatékkal élők tolmácsolásában – Miskolcon is

Miskolc – A Bárka társulata adott elő passiót a miskolci belvárosi evangélikus templomban. Ugyanezt az előadást láthatták a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola tanulói is hétfőn. A Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség (MEVISZ) Bárka Szakcsoportja 1989-ben alakult. A passiót már 2003 óta adják elő az ország más és más városában. Idén Miskolcra jöttek.

Bárk­ás ­nyár­ –­ Me­visz-táb­o­rok­ idén­ is

Palacsintát nem lehetne kérni egyik ebédre? Figyeljetek, nem hétfőn kéne strandra menni? Keddre már lehűlést mondanak! Ó, Betti, Isten éltessen! Kár, hogy nem tudunk a táborban felköszönteni! Jövőre gyere!!!

A szeretet ünnepe, avagy mozgássérült passió a budapesti és környékbeli gyülekezetekben

Budapest – A Mevisz-Bárka évről évre megrendezi azt a passiójátékot, amelyben mozgássérült és „ép testű” fiatalok együtt játsszák el Jézus Krisztus szenvedéstörténetét. Az első körút a 2003-ban elhunyt Andorka Eszter kezdeményezésére jött létre; azóta – rengeteg ember kitartó, áldozatos, fáradtságos munkájának köszönhetően – a Mevisz egyik legfontosabb és legtöbbet emlegetett rendezvényévé vált. Idén budapesti és környékbeli gyülekezetekben adták elő a passiót.

„Ő egyetlen áldozatot mutatott be a bűnökért” – MEVISZ-Bárka passió a Deák téren

Budapest – Az idei MEVISZ-Bárka passiókörút utolsó állomása a Deák téri evangélikus templomban volt. 2014-ben Bonyhádon, Szekszárdon, Váralján, Pécsett és Dombóváron adták elő a mozgássérült és „ép” fiatalok Jézus Krisztus szenvedéstörténetét. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - MEVISZ-Bárka csatornájára