könnyűzene

A kormány hangszercsereprogramot indít keresztény könnyűzenei együtteseknek

Budapest – A kormány hangszercserét támogató program indításával segíti a keresztény könnyűzenei együttesekben játszó fiatalokat – hangzott el vasárnap az Újlipótvárosi Szent Margit plébániatemplomban.

Könnyűzenei hangszerpályázat

A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya pályázatot hirdet gyülekezetek részére könnyűzenei hangszerek beszerzésének támogatására. Pályázati határidő: 2019. október 18.

30 évvel ezelőtt: ŐSÖK 1989.

Ősagárd – Győri János Sámuel 1989-ben harmadik alkalommal rendezte meg Ősagárdon az ŐSÖK (Ősagárdi Ökumenikus Könnyűzenészek) találkozóját. Az erről készült archív videókat adjuk most közre.

Átadták a keresztény könnyűzenei Szikra-díjakat

Budapest – Mások mellett a The Sign együttesnek, Fóris Ritának, a Magidomnak és Kübler Dánielnek ítélték oda idén a Szikra-díjat, míg Győri János Sámuel életműdíjban részesült. A keresztény könnyűzenei elismeréseket 2019. február 22-én adták át a Várkert Bazárban.

Szikra 2019 – A keresztény könnyűzene tehetségeit keresik

Budapest – Elindult a nevezés a 2019-es Szikra-díjra. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésére öt kategóriában várják a pályázatokat december 31-ig.

Harminc éve történt: Ősök találkozó, 1988 – Igazi retró felvételek!

Ősagárd – Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Győri János 1987. július 5-én Ősagárdon szervezte meg először az Ősök elnevezésű magyarországi ökumenikus keresztyén találkozót. Egy évvel később, 1988-ban, azaz most harminc éve másodszor is összegyűltek a fiatalok Istent dicsérni. A hazai előadók mellett fellépett az amerikai messiáshívő zsidó Randy Weiss is. Ezenkívül a Jubilate ének- és zenekar másfél órás evangelizáló műsorát is rögzítette a Zákeus Média Centrum.

Szikra-díj 2018 | Pályázz a keresztény könnyűzene díjára!

2018. február 25-ig lehet nevezni Magyarország első keresztény könnyűzenei díjára!

A keresztény könnyűzene kérdéseiről rendeztek szakmai összejövetelt

Budapest – „Nem közönséget, hanem közösséget szeretnénk építeni” – fogalmaztak a szervezők a keresztény könnyűzene színvonalának növeléséért létrehozott első Szikra-díj szakmai workshopon. A jelenlévők Bajnai Zsolt, Gerendás Péter, Horváth Gergely és Pintér Béla előadásán keresztül ismerkedhettek meg a zeneszerzés, a dalszövegírás és a pályázati lehetőségek kérdéseivel.

Szikra-Díj! A zene életre kelt! – Elindult a közönségszavazás

Budapest – A Szikra-Díj a GMA Dove Awards partnereként a hazai keresztény könnyűzenei élet első és eredeti szakmai díja, melyet egy fiatalos progresszív szervező csapat alapított és a zeneiparban ismert és elismert résztvevőkkel összefogásban valósított meg. A zsűri döntött, lentebb olvasható a szakmai megítélés alapján a kategóriánkénti öt továbbjutó, köztük az evangélikus Szélrózsa Band.

Szikra-díj, avagy a keresztény könnyűzene mustrája – Bolyki Györggyel és Horváth Gergellyel beszélgettünk

Budapest – Ez év novemberében rendezik meg a keresztény könnyűzenei élet első nagyszabású gáláját, melyen átadják a Szikra-díjat. A kezdeményezés célja a minőségi magyar keresztény zenei kultúrát képviselő alkotók munkájának széles körű bemutatása és elismerése. A kezdeményezésről és a keresztény könnyűzenéről a zsűri két tagját, Bolyki Györgyöt, a Bolyki Brothers együttes és az Erkel Ferenc Kamarazenekar tagját, valamint Horváth Gergelyt, a Kultúrfitnesz alapító szerkesztő-műsorvezetőjét, több rádiós zenei műsor kreatív producerét kérdeztük.

Oldalak

Feliratkozás RSS - könnyűzene csatornájára