videó

MANDÁK BAND: ÁLDÁS LÉGY

Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezett: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Mandák Band felvételét adjuk közre.

Kecskeméten is beszólhatunk a papnak

Kecskemét – November 20-án, szerdán 19 és 22 óra között bárki szabadon kérdezhet papoktól Kecskeméten. A Szólj be a papnak! elnevezésű eseményről szervezője, Papp Attila Gyula beszélt a KTV Kiemelő című műsorában.

„...én vagyok...” (Lk 24,39b) – Videópályázat és verseny

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya videópályázatot és versenyt hirdet. Szeretettel várjuk az egyénileg vagy csapatban, gyülekezetben vagy közösségben elkészített alkotásokat!

A Szélrózsa harmadik napján – Élmények, értékes beszélgetések – VIDEÓK!

Bük – 2018. július 27-én is tartalmas beszélgetéseknek voltunk szem és fültanúi. Ezeket szeretnénk most megosztani. – Győri András Timótheus felvételei.

Egymás terhét hordozva – Kovács Ilona története

Budapest – Kovács Ilona gyermekbénulása miatt kis korától rászorult szülei segítségére. Felnőve fogadalmat tett, hogy beteg édesanyjának visszaadja a kapott gondoskodást.

Ön is szavazhat a reformációi kisfilmekre!

Döntse el ön, hogy a reformáció ötszázadik évfordulójára készült kisfilmek közül melyik legyen a győztes alkotás!

Bemutatjuk az „Europäischer Stationenweg” – a Reformációi Mozgókiállításhoz kapcsolódó magyarországi evangélikus videóinkat

Sopron – Sárvár – Jövőre ünneplik a protestáns egyházak a reformáció 500 éves jubileumát. Az ehhez kapcsolódó ünnepségek és események már 2016 őszén elkezdődnek. A Németországi Protestáns Egyház (EKD) egyedülálló projektet álmodott meg a jubileumra. Egy kamion járja majd végig Európának a reformáció szempontjából fontos városait 2016 novemberétől 2017 májusáig.

Az utolsó koncert – Tíz évvel ezelőtt búcsúzott a Promise

Budapest – Fontos dátum volt 2006. november harmadika a Promise zenekar életében. A Budapest-Fasori evangélikus templomban az együttesben valaha zenélt tagokkal azért gyűltek össze, hogy megtartsák búcsúkoncertjüket. A Zákeus Média Centrum archív felvételét adjuk most közre.

EXKLUZÍV VIDEÓ: 2001-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Promise

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus hallgatóiból szerveződött Promise együttes 2001-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A budahegyvidéki templomban 2001. november 30-án, pénteken adtak koncertet. A Zákeus Média Centrum stábja ezt az alkalmat is megörökítette. Eddig még az internet nyilvánossága előtt nem publikált felvételt adunk közre. A felvételen megszólalnak az együttes tagjai is és küldetésükről, szolgálatukról vallanak.

EXKLUZÍV VIDEÓ: Íme a Promise együttes első koncertjének filmje!

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus hallgatóiból szerveződött Promise együttes 1992. május 13-án a kőbányai Kápolna Színpadon lépett fel először nyilvános koncerten. A Zákeus Média Centrum archív felvételét adjuk most közre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - videó csatornájára