Szélrózsa-találkozó

Egymásra hangolódva – Missziói nap, ifik és fiatalok találkozója Bonyhádon

Bonyhád – Több mint 130 fiatal vett részt a 2017. március 31-én kezdődött Szélrózsa „ifi” találkozón, amelyhez a szombati missziói nap keretében további érdeklődők csatlakozhattak. A 2018-as Szélrózsa szervezőcsapata a Déli Evangélikus Egyházkerület missziói napján jelentette be a 2018-as nyári találkozó mottóját is.

Nyisszantások, avagy a Szélrózsa atya különleges naplója

Aki járt már Szélrózsán annak azért, aki még nem tette, annak pedig éppen ezért érdemes kézbe vennie Mesterházy Balázs kötetét... Mesterházy Balázs (Szélrózsa atya) százötven plusz öt napi nyisszantását olvastuk el, amely a Luther Kiadó gondozásában jelent meg.

A kérdező ember – Hankiss Elemér emlékére

Budapest – Rövid, súlyos betegség után, 86 éves korában 2015. január 10-én elhunyt Hankiss Elemér szociológus, irodalomtörténész, a Magyar Televízió korábbi elnöke.

Szélrózsa kiértékelő megbeszélést tartottak Soltvadkerten

Soltvadkert – 2014. szeptember 15-én a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola könyvtárában tartották a 10. Szélrózsa találkozó kiértékelését. A számok igazolták a mottót: Szárnyalt a Szélrózsa!

Hogy tetszett a 10. Szélrózsa?

Soltvadkert – A 10. Szélrózsa-találkozó szervezői online kérdőív segítségével szeretnék kiértékelni a tábort.

Tóparti szárnyalás a KÖSZI-vel (is) a Szélrózsán

Soltvadkert – A 2014 július 16-20-ig tartó tizedik Szélrózsát csodálatos helyszínen, a soltvadkerti tó partján rendezték meg, így a fürdőzés és a vízibiciklizés volt a főtevékenység a programok között. Fürödtünk reggel, délután, éjfélkor, csak villámláskor parancsolták ki az embereket a vízből. A strandolás önmagában is nagyon élvezetessé tette volna a fesztivált, de a Szélrózsa természetesen nem elsősorban erről szólt. A szervezők több hónapos munkájának köszönhetően egymást érték az érdekes programok, esténként pedig jobbnál jobb koncerteken bulizhattunk.

Szélrózsa-találkozó 2014: Értékelték a szervezők a fesztivált

Soltvadkert – Budapest – A 2014-es 10. Szélrózsa-találkozó szervezőit kérdeztük, hogy milyen élményekkel tértek haza a soltvadkerti evangélikus együttlétről.

Szélrózsa-találkozó 2014: Az ember megismerhetősége – fórumbeszélgetés

Soltvadkert – Dr. Pléh Csaba Széchenyi-díjas pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és dr. Béres Tamás egyetemi tanár, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológiai Tanszékének vezetője az emberi megismerés és megismerhetőség kérdésével foglalkoztak. Moderátor: Galambos Ádám volt.

Szélrózsa-találkozó 2014: Ez csak mese? – fórumbeszélgetés

Soltvadkert – Dr. Antalfai Márta és dr. Percze Sándor beszélgetése Réz-Nagy Zoltán evangélikus lelkész moderálásával a meséről és a bibliai narratíváról.

Szélrózsa-pár – Pályázat

Budapest – Várjuk mindazon párok jelentkezését, akik az eddigi Szélrózsák valamelyikén találtak egymásra. Egyoldalas beszámolóban meséljétek el találkozásotok történetét, hogy miként találtatok egymásra. Próbáljátok meg a történeteket, novellában, mesében, eposzban vagy drámában leírni. Például: „Akkor a nagyszínpad hangos sárkányától, megmentette szerelmét, a szőke herceg.” Legyen minél viccesebb minél drámaiabb, de mindenképp szereplejen a történetben hogy melyik szélrózsán, és hogyan találkoztatok. Forrás: szelrozsatalalkozo.hu

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szélrózsa-találkozó csatornájára