Kövesdi Miklós

Leányfalui esték: Kövesdi Miklós vendége volt Horváth-Hegyi Olivér evangélikus lelkész

Leányfalu – Leányfalun 2021 az egyházak éve, hiszen a katolikus és a református gyülekezet életében is van több kerek évforduló. 2021. február 18-án azonban Horváth-Hegyi Olivér evangélikus lelkésszel készített interjút a Leányfalu TV.

Adventről beszélgettek Gáncs Péter püspökkel Leányfalun

Leányfalu – Kövesdi Miklós önkormányzati képviselő meghívására érkezett 2020. november 29-én Leányfalura Gáncs Péter nyugalmazott püspök. A közös beszélgetés advent első vasárnapja hagyományának felelevenítéséről szólt, majd a püspök egy igei felvezetés után meggyújtotta az adventi koszorún az első gyertyát.

Csak az első 500 év a nehéz!

Budapest – Kövesdi Miklós Gábor egy év kihagyás után, új önállóestjével tér vissza az Ars Sacra Fesztivál programjába, és ismét vallási kérdésekkel foglalkozik. Ahogy ő fogalmaz: „Két fontos dátum közeleg. Jövőre lesz a Reformáció 500 éves évfordulója, és idén leszek 40 éves. Mindkettő jó ürügy egy kis identitásboncolgatásra.” Mit jelent ma evangélikusnak lenni a világban, és Magyarországon? Hová jutottunk ötszáz év alatt? Mik a kilátásaink a következő 500 évre? Vannak kilátásaink? Léteznek liberális keresztények? Jézus vajon konzervatív? Mi a helyzet a menekültekkel?

Játszd újra, Miklós! – Találkozás Kövesdi Miklós Gáborral

Budapest – Van, amikor egy mai könyvkiadó szemével elemzi a Bibliát, és figyelmeztet: jó-jó, de valami frappánsabb cím kell majd a könyvnek. Esetleg a bankkártyával fizethető offertóriumra tesz javaslatot. Az ő szájából a húsvéti történet is másképp hangzik, ha „kockáknak” – azaz az okostelefonos, facebookos kamaszoknak meséli el. Sikeres szerző, élvonalbeli produkciókban dolgozik, de harsány nevetés fogadja poénjait lelkészkonferenciákon, egyházi rendezvényeken is. Derűs hangulatú interjúra készültem, és nem csalódtam: a riporter ritkán kerül olyan jó helyzetbe, hogy a cikkírást is végignevetgélheti. Az evangélikus Kövesdi Miklós Gábor író-humoristával, műfordítóval találkoztam.

Humorral, az ökumené jegyében

Budapest – Korunk egyre nagyobb kihívást állít az evangelizáció elé. Jézus követőinek alkalmazkodniuk kell a modern ember, és különösen a modern fiatalság megváltozott elvárásaihoz, közegeihez, ingerküszöbéhez. Ennek a törekvésnek két sajátos formája találkozik május 9-én a budapesti Ferenciek terén lévő, katolikus Café Pióban, ahol az evangélikus humorista, Kövesdi Miklós Gábor Játszd újra, Noé című vallási témájú Standup estjét tekinthetik meg az érdeklődők. Szöveg: evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - Kövesdi Miklós csatornájára