tábori püspök

Lackner Pál: A karácsony Jézus emberré válásáról szól

Lackner Pál, evangélikus püspök volt a Napi aktuális vendége. A négyhetes adventi időszak a püspök elmondása szerint remek alkalom arra, hogy a mai rohanó világunkban kicsit lelassuljunk, és leüljünk a gyertya fényénél meditálni, gondolkodni. Lackner Pál elárulta, hogy az evangélikus egyházban is Szentestének hívják december 24-ét. Kiemelte, hogy külsőségekben nem igazán különbözik a katolikus hagyományoktól.

Isten nehéz időkben is megtart – Budapesten ülésezett az európai protestáns vezető tábori lelkészek konferenciája

Budapest – Rangos nemzetközi találkozónak adott otthont 2014. november 3–4-én Budapesten a Magyar Honvédség kulturális központjaként funkcionáló, reprezentatív Stefánia Palota. Itt rendezték az európai protestáns vezető tábori lelkészek konferenciáját. A házigazda szerepét a Honvédelmi Minisztérium Protestáns Tábori Püspökség töltötte be, amely húsz évvel ezelőtt kezdte újra szolgálatát.

„A szívükben a keresztyén erkölcsi értékrend szerint élnek” – Beszélgetés Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspökkel

Budapest – A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozat kitüntetést vehette át augusztus 20-a alkalmából Jákob János dandártábornok a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségén, a Stefánia Palotában. A HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns Tábori Püspökségének püspöke e magas állami kitüntetést felelős vezetői beosztásában a lelkigondozás terén elért eredményei, valamint az egyházak és a Magyar Honvédség között létrejött együttműködés kialakulása során végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként kapta.

Sigurd Rink az EKD új tábori püspöke

Hannover – Dr. Sigmund Rink, hessen-nassau-i esperes lesz a Német Protestáns Egyház (EKD) új tábori püspöke. Az EKD egyháztanácsa és a tagegyházi vezetőket tömörítő testülete (Kirchenkonferenz) az 53 éves teológust nevezte ki a tábori püspökség szolgálatát jelenleg ellátó Martin Dutzmann utódjaként. Forrás: protestantnews.eu/germany, reformatus.hu Fordítás: Polgári Anita
Feliratkozás RSS - tábori püspök csatornájára