Rákospalotai Evangélikus Egyházközség

„Tenyerembe véstelek” – Hálaadó istentiszteletet tartottak Rákospalotán

Budapest – Rákospalota – Minden év október utolsó vasárnapjainak egyikén a Rákospalotai Evangélikus Gyülekezet nagytemplomában (régi Fóti út 73.) hálaadó istentiszteletet tartanak, mely után novembertől egészen nagyhétig a kistemplomban (Juhos utca 28.) tartják gyülekezeti alkalmaikat a hívek.

A négytornyú templom titkai – Séta a rákospalotai lutheránus múlt nyomában

Búzakalász és ekevas látható a főváros XV. kerületének címerében. Nem véletlenül, hiszen a történelmi Pest városától északra, a Pesti-síkságon még az Árpád-korban kialakult Palota nevű falu lakói mindig is elsősorban a föld adta ajándékokból éltek. Ám Rákospalota evangélikusai nemcsak szorgalmas őseikre büszkék, hanem lutheránus kincseikre is – köztük templomaikra. Ugyanis kettő is van nekik. A később épített, úgynevezett nagytemplomban az utóbbi években mindig nagyhéttől adventig tartják az istentiszteleteket. A nagytemplom titkairól és egyéb gyülekezeti érdekességekről Csernyik Ferencné korábbi presbiter és Domonyi Csizmadia Pál korábbi felügyelő, jelenlegi másodfelügyelő mesélt.

Bölcsőtől Rióig… és azon túl

Budapest – A Rákospalotai Evangélikus Egyházközség látta vendégül Boronkay Péter paralimpikont egy szeretetvendégség keretében. A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár KMSE végtaghiánnyal született, profi paratriatlonistája nem mindennapi eredményekkel büszkélkedhet: kilencszeres Európa- és hétszeres világbajnok, a riói paralimpián pedig a 9. helyen ért célba.

Konfirmáció és presbiteriktatás volt a Rákospalotai Evangélikus Egyházközség templomában

Rákospalota – Konfirmáció és presbiteriktatás volt a Rákospalotai Evangélikus Egyházközség templomában a hétvégén. Gáspár Richárd, Ganicz Lazó és Szűcs Dorka álltak először az Úr oltárához. De nem csak a gyülekezet bővült az új konfirmandusokkal, hanem a presbitérium is, hiszen új presbitereket is iktattak pünkösdkor.

The Wartburg Choir a rákospalotai evangélikus Nagytemplomban koncertezett

Budapest – Tegnap este (2014. 04. 29.), aki a rákospalotai evangélikus Nagytemplom XV. kerület Önkormányzati támogatásából felújított kupolája alatt ült, a majdnem 75 éves padokban, szívig ható koncerten vehetett részt. Szöveg: Ponicsán Erzsébet, László Virgil. Fotó: Kurucz Árpád
Feliratkozás RSS - Rákospalotai Evangélikus Egyházközség csatornájára