Pápai Evangélikus Egyházközség

Zárt templom – Harminc napig nem lesz istentisztelet a pápai egyházközségben

Pápa – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa tagjainak pásztorlevele lehetőséget ad arra, hogy ne tartsanak istentiszteletet, ezért a pápai egyházközségben úgy döntöttek, harminc napig, azaz december 11-ig bezárják a templomot, tudtuk meg Polgárdi Sándortól, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperesétől.

Heteken át udvari istentiszteletet tartanak a pápai templom felújítása miatt

Pápa – Heteken át udvari istentiszteletet tartanak az evangélikusok a templom felújítása miatt, amihez már felállították a fedett sátrat a Lutheránus sziget udvarán.

Bajor adományból folytatódhat a pápai evangélikus templom felújítása

Pápa – Nagymértékű bajor adománynak köszönhetően folytatódhatnak a pápai evangélikus templom pár éve megkezdődött felújítási munkálatai. A Pápai Evangélikus Egyházközség ugyanis nemrég hetvenezer eurós, azaz megközelítőleg huszonegymillió forintos támogatást kapott a Bajor Evangélikus Egyháztól.

Karácsonyi koncert Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarával

Pápa – Hagyomány már, hogy a pápai adventi koncertek sorát Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának ünnepi koncertje is színesíti. A helyszín évek óta az evangélikus templom, melynek erre az alkalomra a karzata is megtelt.

Sorra állítják fel a betlehemeket Veszprém megye településein

Veszprém – Advent első vasárnapja alkalmából Veszprém megye több településén is meggyújtották az első gyertyát és felállították a betlehemeket.

Jótékonysági koncertet adtak a pápai evangélikus templomért

Pápa – Bárdos Lajos Vegyeskara adott jótékonysági koncertet magyar dallamokból, Fehér Ferenc karnagy vezényletével múlt szombaton az evangélikus templomban, felújításának javára.

Agrár- és vadgazda mérnök előadása a vadászatról Pápán

Pápa – A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör augusztus eleji összejövetelén Borbély László agrármérnök tartott előadást külföldi vadászati kalandjairól Svédországtól Spanyolországig, azaz mégis szóba jöhet Skandinávia címmel múlt hétfőn az evangélikus látogatóközpontban.

A Balatonnál táboroztak a pápai evangélikus gyerekek

Az elmúlt tanév végeztével hamar útra keltek a különböző városi iskolákból érkezett evangélikus diákok, hogy együtt táborozzanak a gyülekezeti ifjúság összetartozásának igényével.

Bormustra a pápai templomkertben

Pápa – Harmadik alkalommal tartottak borversenyt a Pápai Evangélikus Egyházközségben a közelmúltban.

Katolikus érsek tartott előadást a pápai Gyurátz Körben

Pápa – Márfi Gyula veszprémi érsek mutatkozott be, idézte fel életpályáját, osztotta meg személyes történeteit, hitbeli jótanácsait a Gyurátz Kör legutóbbi alkalmán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pápai Evangélikus Egyházközség csatornájára