Pápai Evangélikus Egyházközség

Elhunyt Varga György nyugalmazott esperes

Életének 93. évében elhunyt Varga György nyugalmazott esperes – tudatta a család.nyomán Polgárdi Sándor esperes.

Kívül-belül megújul a pápai evangélikus templom

Pápa – Közel 29 millió forintos beruházás során talajcsövezéssel, falszárító vakolattal és furatos befecskendezéssel mentesítik a megsüllyedést és repedéseket okozó nedvességtől az evangélikus templomot.

Az evangélikus teológia professzorára emlékeztek Pápán

Pápa – A helyi református gimnáziumból indulva a lutheránusok legtöbbet publikáló egyházi írója lett Payr Sándor, akit még a püspöki szék sem tudott elcsábítani a tanári és kutatói hivatásától.

Zárt templom – Harminc napig nem lesz istentisztelet a pápai egyházközségben

Pápa – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa tagjainak pásztorlevele lehetőséget ad arra, hogy ne tartsanak istentiszteletet, ezért a pápai egyházközségben úgy döntöttek, harminc napig, azaz december 11-ig bezárják a templomot, tudtuk meg Polgárdi Sándortól, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperesétől.

Heteken át udvari istentiszteletet tartanak a pápai templom felújítása miatt

Pápa – Heteken át udvari istentiszteletet tartanak az evangélikusok a templom felújítása miatt, amihez már felállították a fedett sátrat a Lutheránus sziget udvarán.

Bajor adományból folytatódhat a pápai evangélikus templom felújítása

Pápa – Nagymértékű bajor adománynak köszönhetően folytatódhatnak a pápai evangélikus templom pár éve megkezdődött felújítási munkálatai. A Pápai Evangélikus Egyházközség ugyanis nemrég hetvenezer eurós, azaz megközelítőleg huszonegymillió forintos támogatást kapott a Bajor Evangélikus Egyháztól.

Karácsonyi koncert Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarával

Pápa – Hagyomány már, hogy a pápai adventi koncertek sorát Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának ünnepi koncertje is színesíti. A helyszín évek óta az evangélikus templom, melynek erre az alkalomra a karzata is megtelt.

Sorra állítják fel a betlehemeket Veszprém megye településein

Veszprém – Advent első vasárnapja alkalmából Veszprém megye több településén is meggyújtották az első gyertyát és felállították a betlehemeket.

Jótékonysági koncertet adtak a pápai evangélikus templomért

Pápa – Bárdos Lajos Vegyeskara adott jótékonysági koncertet magyar dallamokból, Fehér Ferenc karnagy vezényletével múlt szombaton az evangélikus templomban, felújításának javára.

Agrár- és vadgazda mérnök előadása a vadászatról Pápán

Pápa – A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör augusztus eleji összejövetelén Borbély László agrármérnök tartott előadást külföldi vadászati kalandjairól Svédországtól Spanyolországig, azaz mégis szóba jöhet Skandinávia címmel múlt hétfőn az evangélikus látogatóközpontban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pápai Evangélikus Egyházközség csatornájára