Németországi Protestáns Egyház

A Németországi Protestáns Egyház újra kiírta a Hackathon felhívást

Hannover – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) már második alkalommal írta ki idén a pályázatot „#glaubengemeinsam” mottóval, mely 2021. március 26-28-ig tart.

Irmgard Schwaetzer, az EKD zsinati elnöke visszavonul

Hannover – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) zsinati ülésének végén, 2020. november elején, Irmgard Schwaetzer 78 éves elnökasszony bejelentette a visszavonulását, ugyanis a jövőre alakuló új egyházi parlament tevékenységében már nem kíván részt venni. Schwaetzer 2013-óta volt az EKD zsinati elnöke, egyben FDP-politikus.

A protestáns egyház digitális kongresszuson vitatja meg a változásokat

Hannover – A protestáns tartományi egyházak dolgozói az egyház jövőjét döntően pozitívan látják, 70 százalékuk optimistán tekint a következő évekre. A szeptember 18-án megtartott úgynevezett jövőfórumon 20 tartományi egyházból 500 delegált vett részt, hogy megvitassák a változtatási javaslatokat és az új perspektívákat.

Reformok előtt áll a protestáns egyház Németországban

Berlin – Taglétszámok visszaesése, bevételek csökkenése, jelentőség csökkenése: a protestáns egyház komoly változások előtt áll. „A helyzet nagyon komoly és nem szabad elbátortalanodnunk” – nyilatkozta Irmgard Schwaetzer az EKD zsinati elnöke. Novemberben fog a zsinat az EKD-n és a 20 tartományi egyházon belüli változásokról dönteni. A tervezés elkezdődött, minden területet érintenek az új koncepciók.

Hamarosan megszólal Németország összes harangja

A németországi evangélikus és katolikus egyházközségeket arra kéri a Német Püspöki Konferencia, hogy a koronavírus-járvány idején a „bizakodás jelét” adják egy ökumenikus harangozással. A nagyhét kezdetén, április 5-én, virágvasárnap 19.30-kor, valamint április 12-én, húsvétvasárnap 12.00-kor egyaránt meg kell szólaltatni valamennyi németországi templom harangját.

Első zsinatára emlékezett az EKD

Bielefeld – A Vesztfáliai Protestáns Egyház minden ősszel Bielefeld-Bethelben rendezi meg éves tartományi zsinatát. Idén a Németországi Protestáns Egyház (EKD) hetven évvel ezelőtt tartott első zsinati ülésére is emlékeztek.

A németek többsége szerint az iszlám nem tartozik Németországhoz

Berlin – A németek több mint fele szerint az iszlám vallás összeférhetetlen a német társadalommal – derült ki a Németországi Protestáns Egyház (EKD) felméréséből.

Bírálta Seehoferéket a német protestánsok vezetője

München – A német protestánsok vezetője egy interjúban kritizálta a bajor politikusokat migrációval kapcsolatos kemény megszólalásaik miatt.

Az EKD a menekültek védelmére hív

Berlin – A menekültek világnapja alkalmából nyilatkozatot adott ki Manfred Rekowski, a Rajna-vidéki Protestáns Egyház elnöke, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) zsinata menekültügyi bizottságának vezetője.

Pont egy év múlva kezdődik majd a következő Kirchentag Dortmundban

Dortmund – Egy év múlva, éppen 2019. június 18-án veszi majd kezdetét a Német Protestáns Egyházi Napok Dortmundban egy istentisztelettel, amelyen a német nemzetiszocializmus borzalmairól is megemlékeznek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Németországi Protestáns Egyház csatornájára