EKD

A Németországi Protestáns Egyház újra kiírta a Hackathon felhívást

Hannover – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) már második alkalommal írta ki idén a pályázatot „#glaubengemeinsam” mottóval, mely 2021. március 26-28-ig tart.

Irmgard Schwaetzer, az EKD zsinati elnöke visszavonul

Hannover – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) zsinati ülésének végén, 2020. november elején, Irmgard Schwaetzer 78 éves elnökasszony bejelentette a visszavonulását, ugyanis a jövőre alakuló új egyházi parlament tevékenységében már nem kíván részt venni. Schwaetzer 2013-óta volt az EKD zsinati elnöke, egyben FDP-politikus.

A Német Protestáns Egyház csökkenti a költségvetését

Hannover – A Német Protestáns Egyház (EKD) a tagok létszámának csökkenése, valamint a kieső bevételek miatt megtakarításokra kényszerül. Előrejelzések szerint 2030-ban tizenhétmillió euróval kevesebb kiadással kell számolni, mint 2019-ben. Ez sok egyházi intézmény számára drasztikus megszorításokat jelent.

Egyházak és az EU párbeszéde – Ökumenikus delegáció és a német soros EU-elnökség online találkozója

Berlin – Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE), az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) és a Német Protestáns Egyház (EKD) ökumenikus delegációja 2020. október 27-én Michael Roth európai ügyekért felelős külügyi államtitkárral tanácskozott online a német EU-elnökség prioritásairól.

A protestáns egyház digitális kongresszuson vitatja meg a változásokat

Hannover – A protestáns tartományi egyházak dolgozói az egyház jövőjét döntően pozitívan látják, 70 százalékuk optimistán tekint a következő évekre. A szeptember 18-án megtartott úgynevezett jövőfórumon 20 tartományi egyházból 500 delegált vett részt, hogy megvitassák a változtatási javaslatokat és az új perspektívákat.

Reformok előtt áll a protestáns egyház Németországban

Berlin – Taglétszámok visszaesése, bevételek csökkenése, jelentőség csökkenése: a protestáns egyház komoly változások előtt áll. „A helyzet nagyon komoly és nem szabad elbátortalanodnunk” – nyilatkozta Irmgard Schwaetzer az EKD zsinati elnöke. Novemberben fog a zsinat az EKD-n és a 20 tartományi egyházon belüli változásokról dönteni. A tervezés elkezdődött, minden területet érintenek az új koncepciók.

Első zsinatára emlékezett az EKD

Bielefeld – A Vesztfáliai Protestáns Egyház minden ősszel Bielefeld-Bethelben rendezi meg éves tartományi zsinatát. Idén a Németországi Protestáns Egyház (EKD) hetven évvel ezelőtt tartott első zsinati ülésére is emlékeztek.

A németek többsége szerint az iszlám nem tartozik Németországhoz

Berlin – A németek több mint fele szerint az iszlám vallás összeférhetetlen a német társadalommal – derült ki a Németországi Protestáns Egyház (EKD) felméréséből.

Bírálta Seehoferéket a német protestánsok vezetője

München – A német protestánsok vezetője egy interjúban kritizálta a bajor politikusokat migrációval kapcsolatos kemény megszólalásaik miatt.

Az EKD a menekültek védelmére hív

Berlin – A menekültek világnapja alkalmából nyilatkozatot adott ki Manfred Rekowski, a Rajna-vidéki Protestáns Egyház elnöke, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) zsinata menekültügyi bizottságának vezetője.

Oldalak

Feliratkozás RSS - EKD csatornájára