börtönmisszió

Börtönmissziósok és börtönlelkészek találkoztak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapst – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem kollégiumának kápolnája adott helyet 2019. július 20-án a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete idei rendes közgyűlésének és konferenciájának.

Vallás a börtönökben – Négy egyház harmincöt börtönlelkésze segíti a reintegrációt

A büntetés-végrehajtás kiemelt feladata a fogvatartottak társadalmi reintegrációjának elősegítése: ebben jelentős szerep jut a vallásgyakorlásnak, az egyházaknak. A négy történelmi egyház – a katolikus, a református, az evangélikus és az izraelita – harmincöt börtönlelkésze végzi jelenleg egyházi irányítás és felügyelet alatt, ökumenikus szellemben tevékenységét a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben, amelyek mindegyikében biztosított a szabad vallásgyakorlás.

Lelkész a rácsok mögött – Beszélgetés Erdélyi Csabával

Budapest – Mit jelent a börtönben istentiszteletet tartani? Mi egy börtönlelkész feladata? Mennyire nyitottak a fogvatartottak az evangéliumra? Erdélyi Csabával, a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének elnökével beszélgettünk.

„Beszélünk róla!” – Helyreállítani, ami eltörött

Budapest – „A börtön, nem ad választ a közösség, a család, a sértett számára. Pusztán az elkövető kirekesztésével nagyon sok kérdés marad megválaszolatlanul” – fogalmaz Katona Csilla, aki egy másik modellt ajánl: szakemberek bevonásával üljön le egymással elkövető és sértett, hogy a sebek gyógyítása valóban megtörténhessen. A Magyar Bűnmegelőzési Börtönmissziós Alapítvány és a Magyar Testvéri Börtöntársaság elnökével beszélgettünk.

Minden gyermeknek joga van gyermeknek lenni! – Angyalfa tábor börtönviselt szülők gyermekeinek

Mátraszentimre – Az Angyalfa Alapítvány idén is húsz börtönviselt szülő gyermekének nyújtott táborozási lehetőséget Mátraszentimrén, a Tessedik Sámuel Alapítvány gyermeküdülőjében. A szervezők – immáron huszadik alkalommal – biztosítottak egy örömteli, önfeledt hetet a rászoruló gyermekeknek.

Közgyűlést tartott a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete

Budapest – A Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete idei közgyűlését és szakmai tanácskozását 2017. július 6-án tartotta a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet III. sz. objektumának Vadásztermében.

A büntetés-végrehajtásról és a börtönmissziói szolgálatról tartottak előadást

Pápa – A Pápai Református Teológia meghívására a Győri Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka és evangélikus börtönlelkésze tartott előadást Pápán. Mihály Attila ezredes és Jánosa Attila lelkész érdekes mondanivalóval járultak hozzá ahhoz, hogy a hallgatók betekinthessenek a szürke falak mögé.

A szeretet nem luxus – A börtönmisszió, mint a társadalomba visszailleszkedés lehetősége

Budapest – „A börtönmisszió célja az evangélium hirdetése, azaz tanúságtétel Jézus Krisztusról” – fogalmazott Roszík Gábor. A Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának dísztermében tartott konferenciát és közgyűlést a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete. Az egész napos együttléten átadták a Bonhoeffer- és Colson-díjakat is, valamint bejelentették a két szervezet új elnökeit.

„Nyitottság, elfogadás, rugalmasság” – Mit jelent ma a misszió?

Piliscsaba – „Rengeteg minden történik velünk és általunk, amit jó lenne mindenkinek ismerni!” – mondta Szeverényi János országos missziói lelkész egyik nyitó gondolatában az e heti missziói konzultáción. A 2016. március 16–17-én tartott esemény a Missziói Bizottság tagjainak, az egyházmegyei missziói felelősöknek, valamint a missziós munkásoknak szólt, de egyházunk minden tagjának és nem hívőknek is fontos gondolatokat tolmácsoltak.

Megbékélés börtönön belül és kívül – Beszélgetés Katona Csillával

Budapest – Elkövető és elítélt egy asztalnál? Milyen lehetőség van a bűn feldolgozására? Börtönmisszió, mint a segítés formája? – Katona Csilla, a Magyar Bűnmegelőzési Börtönmissziós Alapítvány elnöke, a Magyar Testvéri Börtöntársaság elnökségi tagja válaszol.

Oldalak

Feliratkozás RSS - börtönmisszió csatornájára