jubileum

Ünnepi megemlékezés a farádi gyülekezetben

Farád – A hatvan évvel ezelőtti konfirmációra úrvacsorás istentisztelet keretében emlékeztek Farádon. 1959. májusában 18 fiatal erősítette meg hitét az Úr színe előtt. Közülük hatan vettek részt az ünnepi alkalmon. Négyen már megtértek a Teremtőjükhöz, a többiek utazást korlátozó betegségük miatt nem tudtak eljönni. Annak idején Szalay Sándor volt a település lelkésze.

Fiatalok történelmi küldetéssel

A rendszerváltozás hajnalán számos társadalmi mozgalomhoz képest egyházunk malmai lassabban őröltek, ám egy kis csoport mert nagyot álmodni, és az evangélikusság szellemiségéhez hűen egyházunk ifjúsági munkájának megelevenítését tűzte ki célul. Harminc éve, 1988. december 17-én alakult meg a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség. Az elmúlt évtizedeket a szervezet két alapító tagjával, dr. Fabiny Tamás elnök-püspökkel és dr. Cserháti Péterrel, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatójával elevenítettük fel, a jelenről és a jövőről pedig a jelenlegi elnököt, Szász Leventét, az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakos hallgatóját kérdeztük.

25 éves a KDNP Protestáns Műhely

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban ünnepi összejövetellel köszöntötték a Keresztény Demokrata Néppárt Protestáns Műhely fennállásának 25. jubileumát. Az ország minden részéből összejöttek a protestáns kereszténydemokraták. A párt elnökeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is beszédet mondott, megköszönve mindazt az értéket, melyet ez a műhely közvetít.

Lorántffy Zsuzsanna képregényfőhős lett

Budapest – A 17. századi magyar reformáció egyik legjelentősebb alakja, Lorántffy Zsuzsanna főszereplésével készített képregényt a Nyugat + zombik alkotója, Csepella Olivér a reformáció 500. évfordulójára.

150 éves a Pécsi Evangélikus Egyházközség

Pécs – A pécsi evangélikus gyülekezet 2018. május 18–21. között, a pünkösdi hétvégén gazdag, minden korosztályt megmozgató rendezvénysorozattal ünnepelte önálló gyülekezetté válásának 150. évfordulóját. Vendégeink érkeztek a városból, németországi és finnországi testvérgyülekezetekből.

20 éves az Evangélikus Missziói Központ Cinkotán

Budapest – Cinkota – Hálát adtak egykori és jelenlegi munkatársak azért, hogy 1997-ben létrejött az Evangélikus Missziói Központ Cinkotán. Az alkalomról videók és fényképek formájában számolunk be.

25 éve indult újra a Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium újraindulásának huszonötödik jubileumát ünnepelték 2017. november 18-án, szombaton reggeltől egészen estig, mostani és régi diákok és tanárok a budapesti belváros szívében található intézményben.

Jubilált a Kék Elefánt Evangélikus Óvoda Pécsett

Pécs – Jubileumi ünnepséget tartottak 2017. október 20-án a pécsi Kék Elefánt Evangélikus Óvodában. Fennállásának 40. évfordulóját és egyházi fenntartásba vételének első évfordulóját ünnepelték istentisztelettel és a gyerekek számára játékos programokkal. VIDEÓ!

Ötéves jubileumát ünnepelte a mandabokori Evangélikus Gyülekezeti Ház

Mandabokor – Hálaadó istentiszteletre került sor 2017. szeptember 17-én Mandabokoron. Öt éve, hogy elhelyeztük a mandabokori Evangélikus Gyülekezeti Ház alapkövét, és tíz éve, hogy a Zsarnai házaspár gyülekezetünkben szolgál.

Elkészült a Luther-rajzfilm honlapja

Budapest – Ahogyan arról már többször is beszámoltunk, a Magyarországi Evangélikus Egyház a reformáció 500. évfordulójára készülve rajzfilmet készít Luther Márton életéről és a reformáció koráról. A Richly Zsolt rajzfilmrendező nevével fémjelzett tízrészes sorozat internetes oldala nemrégiben készült el.

Oldalak

Feliratkozás RSS - jubileum csatornájára