megbékélés

A megbékélés az igazságosság előfeltétele – Gerhard Ulrich püspököt kérdezték

Windhoek – „Számomra az istentiszteleti közösségek itt különös jelentőséggel bírnak” – hangsúlyozta az Északi Evangélikus Egyház tartományi püspöke, Gerhard Ulrich az LVSZ 12. nagygyűlése kapcsán Namíbiában. „Magával ragadó, hogy a hit nyelvén sikerül a különböző nyelveket és kultúrákat összehozni. Mi vagyunk az egyetlen intézmény, amelynek a feladata az integráció” – magyarázta a teológus, aki az LVSZ Német Nemzeti Bizottságának az elöljárója.

A namíbiai–német megbékélési folyamat támogatására adott ki nyilatkozatot az LVSZ

Windhoek – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) 12. nagygyűlése kiadott egy nyilatkozatot a namíbiai népirtással összefüggésben, a megbékélés előmozdítására.

A megbékélést hangsúlyozzák az egyházak a reformációi jubileummal kapcsolatban

München – Az evangélikus és a katolikus egyház közös nyilatkozatot szeretne kiadni a reformáció 500. évfordulójára, 2017-re. Ebben a megbékélés és a párbeszéd állna a középpontban.

Keresztény–iszlám békecentrumot nyitottak Nigériában

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) üdvözölte a Migériában élő keresztények és muszlimok kezdeményezését, akik egy békecentrumot hoztak létre a vallások közötti megbékélés jegyében.

Az út, amit a sors kijelölt nekünk – Kelenföldi beszélgetés

Budapest – Bassam Armin palesztin, és Abraham Elhanan zsidó édesapa személyes élettörténetén keresztül mutatták be a közel-keleti konfliktus lélekpróbáló világát a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség 2014. október 16-án tartott alkalmán.

Szembenézünk múltunkkal és ezáltal jelenünkkel? – Konferenciát tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Szociáletikai Bizottsága

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Szociáletikai Bizottsága Emlékezés – megbékélés – megújulás címmel interdiszciplináris konferenciát szervezett 2014. május 7-én székházában. Szöveg és fotó: Galambos Ádám
Feliratkozás RSS - megbékélés csatornájára