püspökhelyettes

Gyorshír: Beiktatták a déli kerület új püspökhelyettesét, Lupták György kiskőrösi esperes személyében

Sárszentlőrinc – A Déli Evangélikus Egyházkerület 2016. április 29-én Sárszentlőrincen tartotta tavaszi közgyűlését. Gáncs Péter püspök és Radossné Lengyel Anna felügyelő jelentését követően, Deák László missziói lelkész tájékoztatta a közgyűlést elvégzett feladatairól. Valamennyi jelentést egyhangúlag elfogadta a közgyűlés. Ezt követően megválasztották a kerület új püspökhelyettesét, Lupták György kiskőrösi esperes személyében. A közgyűlést követően a püspökhelyettest ünnepi istentiszteleten iktatta be Gáncs Péter püspök. A nap zárásaként a helyi gyülekezeti tagok hagyományos cigány étellel kedveskedtek a kerület közgyűlésének.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének felhívása

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház déli egyházkerülete, püspökhelyettesi tisztsége, 2015. november 27-én megüresedett. A déli egyházkerület ezért a választásokról és szavazásokról szóló 2005. évi VII. törvény 19. § (1) bekezdése értelmében jelölési eljárást indít.

Nagycsütörtök a börtönben

Budapest – Nagycsütörtök alkalmából 40 fogvatartott részére tartott ünnepi istentiszteletet dr. Cserhátiné Szabó Izabella evangélikus püspökhelyettes. A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben jellemzően a nagy ünnepeken egyházi vezetők végeznek szolgálatot - a kialakult gyakorlat szerint karácsonyhoz kötődően római katolikus, a húsvéti időszakban pedig református vagy evangélikus püspök személyében.

„A reform sokszor nehéz az emberek számára” – Interjú Olav Gading püspökhelyettessel a norvég liturgiai reformról

Budapest – Olav Gading püspökhelyettes a norvég Møre Egyházkerület küldötteként Magyarországon tárgyalt a Norvég- és a Magyarországi Evangélikus Egyház kapcsolatainak szorosabbra fonásáról. A norvég liturgiai reformról espereseink előtt Budapesten tartott előadása után szólaltatta meg őt az evangelikus.hu. A norvég liturgiai reform pozitív és negatív hatásait elemeztük és közben a magyarországi liturgiai változások is szóba kerültek.

Közgyűlést tartottak Északon – Püspökhelyettessé választották Cserhátiné Szabó Izabellát

Balassagyarmat – Az Északi Egyházkerület 2014. május 9-én pénteken tartotta tavaszi közgyűlését a Balassagyarmati Evangélikus Egyházközség vendéglátásában. A naprendi pontok hosszú sorában, az elnökségek beszámolója után került sor jó néhány tisztség időközi választására. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron
Feliratkozás RSS - püspökhelyettes csatornájára