programok

Jelentős eseményekben gazdag év az idei a Mandák Kórus számára

Budapest – Az idei év szolgálatokban gazdag az Evangélikus Kántorképző Intézet Mandák Kórusa számára. A közelgő eseményekre hívogatják az egyházzenét kedvelő olvasókat.

Új programokat kínál a Győri Evangélikus Egyetemi Lelkészség

Győr – Jézus élete címmel rendez beszélgetős esteket az evangélikus egyetemi lelkészség. Első alkalommal 2019. február 18-án, hétfőn este hét órakor várta az érdeklődőket Bogdányi Mária egyetemi lelkész az evangélikus öregtemplom gyülekezeti termében (Petőfi tér 2.) Relaxációs csoportfoglalkozások is lesznek a tavaszi félévben. Vasárnaponként tartják a fiatalok istentiszteletét, és folytatódik az egyéni mentálhigiénés lelkigondozás is.

Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

Budapest – A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére 2019. február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

Megnyílt a Művészetek Völgye fesztivál

Vigántpetend – Megnyitotta kapuit pénteken a Művészetek Völgye, a jövő vasárnapig tartó fesztivál 1200 programmal várja az érdeklődőket Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Képünkön fényfestés látható az evangélikus templomon Kapolcson, a 27. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon 2017. július 22-én.

500 év – a Reformáció Emlékéve Székesfehérvár minden polgárához szól

Székesfehérvár – Számos programot szerveznek a templomokban és a város közösségi terein a Reformáció Emlékévének tiszteletére. Székesfehérvár nívós programsorozattal készül, amelynek ünnepélyes megnyitója 2017. január 28-án, szombaton lesz a Városházán.

Nézzük meg a reformációi kamiont Sárváron és Sopronban is!

Sopron – Sárvár – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) egyedülálló projektjének keretében egy kamion járja majd végig Európának a reformáció szempontjából fontos városait 2016 novemberétől 2017 májusáig. A kamion Sárváron 2017. február 3-án, Sopronban február 4-én és 5-én lesz látható. Mindkét helyszínen szeretettel várják a szervezők az érdeklődőket.

Csaknem négyszáz program várható a reformáció emlékévében

Budapest – Csaknem négyszáz programot szervez, illetve támogat a Reformáció Emlékbizottság 2017-ben, a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévben – mondta el az MTI-nek Hafenscher Károly, az emlékbizottság miniszteri biztosa.

A bőség zavara – A Föld Sója Találkozó második napja – Frissítve képekkel!

Budapest – A Föld Sója Találkozó közös énekléssel és bibliatanulmányokkal folytatódott, 2016. július 8-án reggel. A hét különböző helyszínen a nemzetközi fesztivál nemzeteinek neves előadóitól, lelkészeitől lehetett meghallgatni a megadott hét különböző bibliai igehely magyarázatait.

Megnyílt Magyarország legnagyobb keresztény könyves mustrája, a Szent István Könyvhét

Budapest – Immáron 22. alkalommal, 2014. május 12. és 17-e között rendezik meg Budapesten a Szent István Könyvhetet. A keresztény könyvek és kiadók közös ünnepén a Luther Kiadó is képviselteti magát. Szöveg és fotó: Galambos Ádám
Feliratkozás RSS - programok csatornájára