Budafok

Vágyódás Isten igéje után – Lelki közösség a képernyő előtt

Budapest – 2020. március 22-én (vasárnap) 11 órától evangélikus istentiszteletet közvetített a Magyar Televízió Duna csatornája a budafoki evangélikus templomból.

Harmincéves konfirmációi jubileumi ünnepséget tartottak Budafokon

Budapest – Budafok – A budafoki evangélikus templom oltáránál hét fiatal állott 1986 májusában, hogy bizonyságot tegyen hitéről. Zengett az ének: Ma újra hűséget fogadok…. Hangzott a szó: Én… fogadom… Azóta eltelt 30 év, és Ők hálatelt szívvel az oltárt ismét körülállják.

Protestáns hét Budafokon

Budapest – Budafok – Protestáns hetet tartanak a budafoki gyülekezetben, a programsorozat pünkösd vasárnapján szabadtéri istentisztelettel zárul. A budafoki reformátusok és evangélikusok ötletét az adta, hogy 1899 tavaszán tartották az első protestáns istentiszteletet Budafokon – mondta Lakatos Enikő budafoki református lelkipásztor. Erre az alkalomra emlékezve és a reformáció 2017-es évfordulójára készülve hívják az érdeklődőket a hét további programjaira, köztük a pünkösdi virrasztás imaközösségére is.

Első alkalommal lesz Pünkösdi Protestáns Hét Budafokon

Budapest – Első alkalommal rendezik meg Budafokon a Pünkösdi Protestáns Hetet 2016. május 8. és 16. között. Hokker Zsolt evangélikus lelkésszel és Nagy Péter lelkipásztorral beszélgettek a Promontor Televízió adásában.

A budafoki William Byrd énekegyüttes koncertezett a gödöllői evangélikus templomban

Gödöllő – A Tessedik Sámuel Alapítvány szervezésében került sor a gödöllői evangélikus templomban a budafoki William Byrd énekegyüttes zenés előadására, 2015. január 17-én. vezényelt: Winnington-Ingram Johanna.

„Ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani!”

Budapest – A Budai Egyházmegye énekarai több mint öt évtizede találkoznak egymással, Cantate vasárnapján, így ez a nap igazi ünnep számukra. Így volt ez idén is, amikor a jelenleg még énekkar nélkül lévő Budafoki Egyházközség látta vendégül a kórusokat. Szöveg: Bence Imre, fotó: Bánó Attila
Feliratkozás RSS - Budafok csatornájára