ápoló

Gyakorlat teszi… – Ápolók szakmai vizsgája zajlott Sopronban

Sopron – A soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnáziumban két ágazatban folyik szakképzés. Míg az egészségügyi szakképzés hosszú, évtizedes múltra tekint vissza, a művészeti vonalon a kortárs táncosok képzése szinte most indult: a második évfolyam ősszel kezdi meg tanulmányait.

Magvetés a hétköznapokban – Egy evangélikus ápoló példája

Számomra rendhagyó helyzetben találkoztunk először Vertényi Domonkos ápolóval a budapesti Hűvösvölgyben, a nyugdíjas evangélikus lelkészek otthonában. A feladatát ellátva kopogtatott be sorra az itt lakókhoz, hogy a kötelezően előírt esti vérnyomásmérést elvégezze. Rögtön feltűnt az a szeretet és odafigyelés, amellyel az idősekhez fordult. Néhány nap múlva az otthon imatermében ülve beszélgettünk hitről, szolgálatról, életről, halálról és az isteni szeretetről.

Evangélikus szeretetintézményben dolgozhatnak a kiképzett roma asszonyok

Szarvas – Az Ótemplomi Szeretetszolgálat az Országos Roma Önkormányzattal közösen, a Türr István Képző és Kutató Intézet támogatásával roma nők számára szakképesítést adó képzéseket végzett. A 20 végzett szociális gondozó- és ápoló közül 6 főt foglalkoztatni is tudnak az Ótemplomi Szeretetszolgálatnál, házi segítségnyújtás keretében – tudta meg szerkesztőségünk Lázár Zsolt esperestől.
Feliratkozás RSS - ápoló csatornájára