Johannita Lovagrend

Régi magyar templomok mennyezeti kazettáinak mintáiból készült kifestőkönyveket ajándékoztak gyermekeknek a johanniták

Budapest – A több mint 900 éves történelmi Johannita Lovagrend a korai középkortól a török hódoltságig több száz éven keresztül jelen volt Magyarországon és támogatta az uralkodókat, miközben ispotályokat tartott fenn, ápolta a betegeket, segítette a rászorulókat és kulturális missziót is ellátott. A rend magyar tagozata most is ezen elvek mentén, de a mai kor sajátosságainak megfelelően végzi feladatát; a magyarságot történelmi síkon figyelemmel kísérő segítő akciói is jórészt a határokon túl rekedt honfitársaink megsegítésére koncentrálnak.

Johannita pályázat középiskolás diákok számára

Budapest – A Johannita Rend Magyar Tagozata pályázatot hirdet a Kárpát-medencében magyar tannyelvű középiskolákban tanuló 9-12-es protestáns diákok számára.

Johanniták Wittenbergben

Wittenberg – A Johannita Lovagrend kivételesen Wittenbergben, a reformáció városában tartotta 2017. június 17-én ünnepi istentiszteletét, amely egyben a lovaggá ütés eseménye is minden esztendőben.

Dr. Fischl Vilmos johannita lovag részére tiszteleti keresztet adományoztak

Pápa – 2015. május 9-én, Oszkár porosz királyi herceg a Johannita Lovagrendben végzett szolgálata miatt érdemei elismeréseként dr. Fischl Vilmos johannita lovag részére tiszteleti keresztet adományozott. A tiszteleti keresztet Pápán adta át a Johannita Lovagrend leköszönő kommendátora Bánffy Miklós.

Együttműködési megállapodást kötött a kormány és Johannita Lovagrend

Budapest – Ünnepélyes keretek között új együttműködési megállapodást írt alá a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Hans Dieter von Meibom, a Johannita Lovagrend rendi kancellárja pénteken a Parlamentben.
Feliratkozás RSS - Johannita Lovagrend csatornájára