Lajta Gábor

Festeni az evangéliumot

Budapest – Karátson Gábor személye, munkássága, ezen belül festészete (újra) felfedezésre vár. Utóbbira most látszik is esély, hiszen Budapesten öt helyszínen lehet képeivel találkozni.

A művész kezétől a felszentelésig – Végigkísértük a dombóvári oltárképet

Budapest – Dombóvár – Lajta Gábor festőművész Az emmausi vacsora című alkotása díszíti immáron a dombóvári evangélikus templom oltárát. A művésszel először akkor találkoztunk, amikor az alkotás még a műteremben volt, majd nyomon követtük a kép Budapestről Dombóvárra történő leszállítását, felhelyezését és ott votunk a szentelésen is.

Helyére került az oltárkép Dombóváron – Szombaton felavatják Lajta Gábor festményét

Budapest – Dombóvár – Ahogyan arról az evangelikus.hu korábban már beszámolt, Lajta Gábor festőművész Az emmausi vacsora címmel oltárképet készített a Dombóvári Evangélikus Egyházközség számára. Az oltárképet lehetőségünk volt a műteremben és az új helyén is lefényképeznünk. Fotóalbum!

Lajta Gábor festőművész oltárképet készít a dombóvári evangélikusoknak

Budapest – Lajta Gábor festőművészt budapesti műtermében örökítette meg a Magyar Távirati Iroda munkatársa. A festőművész Az emmausi vacsora 2014 című oltárképén dolgozik. A 344 cm x158 centiméteres alkotást a Dombóvári Evangélikus Egyházközség templomának készíti.
Feliratkozás RSS - Lajta Gábor csatornájára