elnök

Hogyan tudja segíteni a KIE az egyházak ifjúsági munkáját?

Budapest – A napokban választották meg Gregersen-Labossa György evangélikus lelkészt a Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) elnökévé, akivel az egyesület jelenlegi helyzetéről, szolgálatáról beszélgettünk. Szóba kerültek korábbi kárpótlási ügye is, és tisztáztuk azt is, kié is volt tulajdonképpen az Ódry Színpad, amelyet nemrégiben felröppent hírek szerint a Magyarországi Református Egyház kaphat meg.

Már megvan a 2021-es ökumenikus Kirchentag (Egyházi Napok) elnök asszonya!

Fulda – A Német Szövetségi Bíróság elnök asszonya, Bettina Limperg lesz a harmadik Ökumenikus Egyházi Napok (Kirchentag) evangélikus elnök asszonya. A rendezvényre 2021. május 12. és 16. között kerül sor Frankfurt am Mainban. Az elnökségi gyűlés szombaton erősítette meg Fuldában az elnökség javaslatát.

Hans Leyendecker lesz 2019-ben a dortmundi Kirchentag vezetője

Berlin – Már Berlinben fix volt az időpont: két év múlva a Kirchentagot a vesztfáliai metropolisban rendezik meg június 19. és 23. között. Hans Leyendecker újságíró lesz a 37. Német Protestáns Egyházi Napok elnöke. A küldöttgyűlés megerősítette az elnökség javaslatát berlini ülésükön.

„Lutheránus vagyok!” – A namíbiai elnök, Hage G. Geingob beszéde

Windhoek – A namíbiai elnök, Hage G. Geingob is részt vett a Lutheránus Világszövetség 12. nagygyűlésén, ahol kijelentette: „Magam is lutheránus vagyok. Ezért ma megtiszteltetés számomra, hogy a protestáns reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából örömmel üdvözölhetem evangélikus testvéreimet Namíbiában” – mondta az elnök 2017. május 10-én, Windhoekben.

A nigériai érsek lett a Lutheránus Világszövetség új elnöke

Windhoek – Dr. Musa Panti Filibust, a Nigériai Krisztus Lutheránus Egyháza érsekét választották meg 2017. május 13-án a Lutheránus Világszövetség elnökévé. Ő a tizenharmadik elnök és a második egyházi vezető, aki Afrikából származik az LVSZ 1947-es alapítása óta. Már az első választási körben megválasztották, 303 szavazatból 274-et kapott.

Az EVT főtitkára a palesztin elnökkel egyeztetett

Genf – Mahmoud Abbas palesztin elnök hivatalosan fogadta az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkárát 2017. február 26-án. Olav Fykse Tveit az igazságos béke előmozdításáról egyeztetett Palesztinában és Izraelben. Abbas hivatalos programja szerint a hét elején mond beszédet Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén.

A szász evangélikus püspököt választották a Luther Márton Szövetség élére

Erlangen – Dr. Carsten Rentzinget, a Szászországi Evangélikus-Lutheránus Egyház tartományi püspökét választották meg 2016. november 18-án a Luther Márton Szövetség (Martin-Luther-Bund) elnökévé. A szövetség gyűlésének küldöttei látható többséggel szavaztak rá. Dr. Rentzing 2017. január elsejétől tölti majd be tisztségét. Az elnököt öt évre választották meg.

Keresztény nők nyílt levélben ítélik el Trump nőgyűlöletét

Több mint 700 keresztény vezető nő – egyháziak és világiak – írta alá azt a nyílt levelet, mely elítéli Trump szexuális zaklatással büszkélkedő megjegyzéseit.

Beiktatták a Magyarországi Baptista Egyház újraválasztott vezetőit

Budapest – Vasárnap délután az újpesti baptista templomban beiktatták a Magyarországi Baptista Egyház újraválasztott elnökét és főtitkárát. Az ünnepi istentiszteleten az igehirdetést követően a megjelent állami, önkormányzati és egyházi vezetők köszöntötték a beiktatott Papp János elnököt és Mészáros Kornél főtitkárt.

A Kirchentag arcai: Az elnök, Andreas Barner

Stuttgart – A Kirchentagnak meg kell mutatnia azt is, hogy a gazdaság és az erkölcs összetartozhatnak – mondta Andreas Barner a rendezvény előtt a Stuttgarter Zeitungnak adott interjújában. A főbb gondolatokat idézzük ebből.

Oldalak

Feliratkozás RSS - elnök csatornájára