Ribárszki Ákos

Evangélikus TeleTemplom – Ribárszki Ákos igehirdetése húsvét utáni hatodik vasárnap (Exaudi)

Isten szavára figyelünk, s hisszük, hogy emberi szóban meghalljuk az ő hangját. A gyermek kérdése: Apa, felemelsz? Isten felemeli gyermekeit, hogy rálássanak az élet teljes valóságára. A mennybe ment Krisztus – ígérete szerint – mindeneket magához vonz. Jézus nem lenyomni akar, hanem felemelni és kiemelni. Felfelé tart az emberi éle!

Mai példázat – a fénymásolónkról

Volt a pusztavámi gyülekezetünknek egy 10 éves, kis multifunkciós nyomtatója. Tudjátok, ami a nyomtatás mellett scannelni és fénymásolni is tud. Hosszú éveken át volt hűséges társam. Igaz, olykor biztatni kellett a nyomtatásra, olykor felrázni a tonert, hogy azt a pici festéket is kipréseljem belőle, olykor egy hátba veregetés indította el a nyomtatást. De kitartott mellettem, egészen a gyülekezeti terem pályázati papírmunkáinak végéig.

A megújulás reményével – Visszatekintő, avagy lelkészek a mögöttünk hagyott évről

A naptári év utolsó EvÉlet-számában fiatal, vidéken szolgáló evangélikus lelkészeket kérdeztünk arról, hogyan tekintenek vissza a jubileumi évre, amelyben a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára emlékeztek a protestánsok szerte a világon, és mi volt számukra az esztendő legnagyobb élménye.

Adventi üzenet: A gondoskodás érkezése

Advent 2017 – Az idei évben a 2018-ban Bükön megrendezésre kerülő 12. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó presbitériumát kértük fel, hogy az adventi elcsendesedéshez írjanak imádságokat. Alábbiakban Ribárszki Ákos lelkész, Szélrózsa-presbiter imádságát olvashatják.

Kártérítésre várnak a pusztavámi evangélikusok – Templomuk és ravatalozójuk is érintett a bányakárban

Pusztavám – Ahogyan arról a Hír TV alapján honlapunk is beszámolt, Pusztavámon számos épület károsodott a helyi bánya tevékenysége miatt, így az evangélikus templom is. Sajnos a 230 éves épület állapota egyre romlik és bár majdnem egy méter vastagok a falak, számos helyen repedések észlelhetőek rajta. Négy éve ugyan bányakárosnak minősítették, de máig nem történt semmi. Cikkünkben Ribárszki Ákos helyi lelkész segítségével bemutatjuk a romló állagú templomot.

„Hétpróbás” házasok Móron

Mór – A házasság hetéhez kapcsolódva, jegyespárok és házaspárok részére szervezett szerelmes kalandtúrát Móron Ribárszki Ákos evangélikus lelkész. A cseppet sem szokványos kalandozás hét feladatból állt, melyeknek egy részét otthon, másik részét pedig a városban lehetett teljesíteni. Amennyiben a feladatokat a párok elvégezték, és ezt igazolták, úgy hivatalosan is „hétpróbás házasokká” válhattak.

Nem kap kártérítést a pusztavámi evangélikus templom a bányakárosodás miatt?

Pusztavám – Nem akarja az állam kártalanítani a pusztavámi bányakárosult ingatlanok tulajdonosait – legalábbis erre utalnak a számok. A Fejér megyei településen több mint kétszáz igényt jelentettek be a helyiek, mert megrepedt a házuk, ebből mindössze hatot ítéltek meg jogosnak. A többit indoklás nélkül elutasították. A szénbánya tulajdonosa a Magyar Villamos Művek, a 33 éves lelőhely bezárására 42 milliárd forintot biztosított az állam – számolt be a hirtv.hu.

Munkáskesztyűvel kezében állt szolgálatba – Lelkészt iktattak Pusztavámon

Pusztavám – Egy pár munkáskesztyű egyik darabját nyújtotta át felügyelőtársának a Pusztavám-Móri Evangélikus Egyházközség 2014. május 24-én, szombaton beiktatott lelkésze, Ribárszki Ákos. Mint mondta, ez jelképesen azt fejezi ki, hogy mostantól közös az útja, a munkája, a célja a gyülekezettel.
Feliratkozás RSS - Ribárszki Ákos csatornájára