Prónay-díj

Visszakerült a Balassa-kódex egyházunkhoz – Átadták az Ordass- és Prónay-díjakat – VIDEÓ!

Budapest – 2018. november 11-én került sor a hagyományos Márton-napi ünnepségre az evangélikus egyház szervezésében. Az alkalmon kiosztották az Ordass- és Prónay-díjakat, és átadták az egyház gyülekezeteiben az iraki üldözött keresztények támogatására összegyűjtött mintegy 10 millió forintot is. Prőhle Gergely országos felügyelő átvette továbbá az Országos Széchényi Könyvtártól (OSZK) azt a 15 könyvritkaságot, köztük a Balassa-kódexet, amelyet 1950 óta letétként őriztek.

Felhívás: Várják a jelöléseket az Ordass- és Prónay-díjra

Az országos presbitérium megalkotta 2007-ben azt a szabályrendeletet (I/2007. V. 10.), amely az Ordass Lajos-díj és a Prónay Sándor-díj alapításáról és – évente egyszeri – odaítélésének körülményeiről szól. A 2016. évi díjazandók személyére vonatkozóan a kuratórium ajánlásokat vár.

Átadták az Ordass- és Prónay-díjakat – Az idei kitüntetettek: Keveházi László, Gadó Pál és Gadó Pálné

Budapest – A Budapest-fasori evangélikus templomban a zsinati tagok jelenlétében adták át a 2015-ös évben az Ordass- és Prónay-díjakat. Ordass-díjat kapott Keveházi László nyugalmazott esperes, Prónay-díjat vehetett át Gadó Pál és felesége, Gadó Pálné, Csizmadia Éva. Videókkal! Laudációkkal!

Schulek Mátyás Ordass-, míg Sztruhár András Prónay-díjban részesült

Budapest – A Fasori evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten adták át 2014. november 28-án az idei Ordass- és Prónay-díjakat. Egyházunk két nagyszerű embere, bizonyságtevő lelke kapta idén az elismerést.

Cserháti Péter kapta idén a Prónay-díjat – Fotók! Videók!

Budapest – 2013. november 30-án a Fasori evangélikus templomban átadták a Prónay-díjat, amelyet azok a magyar és külföldi, világi személyek kaphatják, akik kiemelkedő szellemi vagy anyagi támogatással állnak a Magyarországi Evangélikus Egyház mellett. A világi mecénások sorába idén Cserháti Péter is bekerült. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Rövidhír: Átadták az Ordass- és Prónay-díjakat – Frissítve videóval! Elolvashatóak a laudációk is!

Budapest - 2012. november 30-án gyűltek össze az újraválasztott zsinat tagjai a fasori evangélikus templomban egy nyitó istentiszteletre. Az alkalmon átadták az Ordass- és Prónay-díjakat is. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - Prónay-díj csatornájára