Asztalos Richárd

Nem elég vasárnapi kereszténynek lenni

Magyarország második legnépesebb településén, a több mint kétszázezer fős cívisvárosban a református Nagytemplomtól, azaz a város főterétől néhány percnyi sétára áll az evangélikus templom és a hozzá tartozó épületkomplexum. Bár a gyülekezet a felekezeti számarányokat tekintve kicsi, de elkötelezett és nyitott közösséget alkotva igyekszik az evangélikusságot képviselni Debrecenben. Hogy miként tud egy ezerötszáz főt számláló egyházközség a három másik történelmi felekezet mellett láthatóan evangélikus lenni? Erről beszélgettünk Asztalos Richárd parókus lelkésszel, Abaffy Zoltán felügyelővel és néhány gyülekezeti taggal.

A házasságban a jó szex a legfontosabb?

Debrecen – Az evangélikus lelkészt, Asztalos Richárdot arról kérdezte a Szólj be a papnak, hogy vajon mennyire fontos a jó szex a házasságban. A következő debreceni alkalmon ezt is megvitatják majd 2020. október 19-én 19 órától a Bakelitben.

„Bármit csinálsz, azt csináld jól!” – Pódiumbeszélgetés a Viszkissel a K-Pont Feszten

„Bármit csinálsz, azt csináld jól!” – hangzik Ambrus Attila, azaz a Viszkis mottója, aki valóban ennek szellemében rabolta végig fővárosunk bankfiókjait, s akinek a története – egészen egyedülálló lévén – Antal Nimród filmrendezőt is megihlette. Alkotásának vetítésével és egy rendkívül izgalmas pódiumbeszélgetéssel zárult a K-Pont Feszt programsorozata.

Hajdú-Bihar egyedüli evangélikus lelkészeként szolgál Asztalos Richárd

Debrecen – Azt vallja, fontos, hogy nemcsak az idősek, hanem a családok és ezáltal a gyerekek is aktívan részt vegyenek a közösségi életben. A Napló a Debreceni Evangélikus Egyházközség igazgatólelkészét szolgálatról, tervekről és Debrecenben elért eredményeiről kérdezte.

Az idősek is használják már a közösségi médiát – Debreceni tapasztalatok

Debrecen – A március 15-én tartott utolsó nyilvános alkalomkor fogalmazódott meg a Debreceni Evangélikus Egyházközség elnökségében, hogy ebben a mindenkit megpróbáló, új helyzetben nem hagyhatják magukra gyülekezeti tagjaikat, s nem maradhatnak lelki táplálék nélkül, hiszen ilyenkor még nagyobb a szükség, így még nagyobb az irántuk való felelősség is. Ezért aztán napi áhítatokat és istentisztelet-közvetítéseket adnak közre online. Ezek hátteréről kérdeztük Asztalos Richárd lelkészt.

Mit csinálnak a papok otthon a karanténban? – Az első néhány #papokotthon videó

Budapest – A „Szólj be a papnak!” csapata március közepén kihívást hirdetett papoknak, lelkészeknek a koronavírus-járvány idejére. Arra kérik a lelkipásztorokat, készítsenek egy rövid videót arról, hogyan telnek a napjaik otthon, a gyülekezet, a hívek fizikai jelenléte nélkül, de velük mégis kapcsolatban maradva. A szervezők március 31-én válogatást tettek közzé az első néhány #papokotthon videóból.

Debreceni csoda alig három emberöltő alatt

Debrecen – Hálaadó istentisztelet keretében adtak hálát a debreceni evangélikusok templomuk és gyülekezetük 130 éves fennállásáért. Az istentiszteleten Fabiny Tamás elnök-püspök hirdette Isten igéjét.

Erőnk forrása - Beszélgetés Asztalos Richárddal

Debrecen – A Debreceni Evangélikus Egyházközség családi bölcsőde nyitását tervezi. A szolgálatról, a gyermeknevelésről és a gyülekezet nyitott szemléletéről Asztalos Richárd evangélikus lelkész beszél.

Istentisztelettel ünnepelték a húsvétot az evangélikusok Debrecenben

Debrecen – Úrvacsorát vettek húsvét vasárnap az evangélikus egyházközség tagjai, ezzel ünnepelve Jézus feltámadását. Asztalos Richárd lelkész a hívekhez szólva azt mondta: minden egyes vasárnapon és ünnepnapon arról teszünk tanúbizonyságot, amit az apostoli hitvallás szavaival is megvallunk.

Második adventi gyertyagyújtás Debrecenben

Debrecen – 2018. december 9-én Komolay Szabolcs alpolgármester köszöntője után meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját a történelmi felekezetek lelkészeinek áldásával Debrecenben. Asztalos Richárd evangélikus lelkész és Sipos Barnabás ortodox pap adventi gondolatai is elhangzottak. Közreműködtek az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház gólyalábasai, a Kuckó Művésztanya jelmezesei, a Szentháromság ortodox templom kórusa és a Debreceni Népi Együttes táncosai.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Asztalos Richárd csatornájára