Smidéliusz András

Csendes percek és digihittan Kajárpécen

Kajárpéc – A Kajárpéci Evangélikus Egyházközség lelkésze, Smidéliusz András elsősorban gyülekezete gyülekezeteinek tagjaihoz szeretné digitális módon eljuttatni az igei üzenetet, és szeretne számukra a karantén idején is lélekerősítő „csendes perceket” biztosítani. Ezért nem a nagy fájlmegosztókon jelentetik meg a felvételeket, hanem a saját honlapunkon és az e-mail címlistán keresztül adnak jelzést a frissítésekről. Tapasztalatairól beszélgettünk.

Óra, koszorú, gyertya – Advent 1. vasárnapja

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában, dr. Szabó Lajos szerkesztésében jelent meg nemrégiben a Színek harmóniája című ökumenikus igehirdetés-gyűjtemény. A kiadó engedélyével most Smidéliusz Andrásnak Advent 1. vasárnapjára írt gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal.

Milyen egyházban szeretnék élni? – Pünkösdi körkérdésünkre evangélikus lelkészek válaszoltak

Pünkösd – Pünkösd a Szentlélek kiárasztásának, és így az egyház születésének ünnepe. „Az egyház ezen az ünnepen lép érzékelhető módon a világ történetébe” – fogalmaz Jánossy Lajos. De milyen a mai egyház? Mennyire képviselik tagjai a pünkösdi kiküldést? Mire érdemes jobban figyelnie az egyház tagjainak? A megújulás reményében evangélikus lelkészek válaszoltak arra a kérdésre, hogy az egyház tagjaiként miben látják a változás lehetőségét.
Feliratkozás RSS - Smidéliusz András csatornájára