Sándor Frigyes

„Azért jött, hogy nekünk életünk legyen!”

Miskolc – Jézus Krisztus mondja: „Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Mt 28,20) Sándor Frigyes evangélikus lelkész húsvétról.

Meghatódtak Erdélyben a miskolci énekkartól

Marosvásárhely – A miskolci evangélikus Luther Kórust hívták fellépni a Marosvásárhelyi Kultúrpalotában megtartott gálaestre, ahol a helyi evangélikus gyülekezet ünnepelte fennállásának kétszázadik évfordulóját. A tagoknak Soltész Miklós államtitkár gratulált a színvonalas előadáshoz.

A belvárosban „rejtőzködik” Miskolc egyik legmagasabb tornyú temploma

Miskolc – A miskolci Városháza, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és a Fráter György Katolikus Gimnázium között a szemfüles városlakó kiszúrhat egy kimagasló templomtornyot. A város központjában „rejtőzik” a maga 55,5 méteres magasságával és 1500 fős maximális befogadóképességével Miskolc egyik legnagyobb istenháza: a belvárosi evangélikus templom.

Luther Nagy Lajos udvarában

Miskolc – A Luther-500-as sorozat szeptemberi alkalmát a három miskolci gyülekezet újra együtt ünnepelte, de ez alkalommal rendhagyó módon, a Diósgyőri vár lovagtermében. Az egész éves előadás-sorozat kiemelkedő alkalma egy olyan helyszínt kapott, amiért dr. Kriza Ákos polgármesternek e helyről is köszönetet mondunk.

Evangelizáció Luther útján – Németországi hitmélyítő utazás

Mosonmagyaróvár – A mosonmagyaróvári, ászári, bakonyszombathelyi, szentendrei gyülekezetek tagjaiból összeállt csoport közös kiránduláson vett részt 2017. augusztus 22. és 27. között Németországban, a reformációi emlékévhez kapcsolódóan. Az utat a Reformációi Emlékbizottság anyagilag is támogatta.

Reformáció 500: Luther élete és hatása – előadás Miskolcon

Miskolc – Luther élete és hatása címmel tartott előadást Sándor Frigyes evangélikus lelkész 2017. január 24-én, kedden, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportjának rendezésében, a belvárosi evangélikus templom gyülekezeti termében.

Finn istentiszteletet tartottak pünkösdkor Miskolcon

Miskolc – Különleges istentiszteleten vehettek részt azok, akik vasárnap délelőtt ellátogattak Miskolcon a belvárosi evangélikus templomba.
Feliratkozás RSS - Sándor Frigyes csatornájára