Gyúró

Villámárvíz és gyülekezeti összefogás Gyúrón

Tíz centiméter magasan állt a víz a gyúrói református templomban, miután június 14-én vasárnap villámárvíz tört be a Fejér megyei faluba. A gyorsan levonuló árhullám hordalékot és vastag iszapréteget hagyott maga után. Egy hétbe telt, mire gyülekezeti összefogással sikerült kitakarítani a templomot.

Messziről, de mégis közelről – Célhoz ért a segítség

Gyón – Dabas – Gyúró – Tordas – Mint arról korábban már hírt adtunk, villámárvíz okozott katasztrófaállapotot a Fejér megyei Gyúrón. A gyóni gyülekezet összefogott, és gyűjtést szervezett a katasztrófát szenvedett emberek számára. Alábbiakban Balog Eszter evangélikus lelkész számol be arról, hogy egy újabb akció keretében miként segítettek a rászorulóknak.

Erőt meríteni a mindennapokhoz – A Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye csendesnapja

Gyúró – Az őszi időszak sokak számára búskomorságot hoz. Nem így volt azokkal, akik ellátogattak október utolsó hétvégéjén Gyúróra, ahol a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye tartott 2018. október 26-án, pénteken ifjúsági találkozót, szombaton pedig minden generációt megszólító csendesnapot. Hitbeli erőt és derűt adó alkalom volt minden résztvevő számára.

Ökumenikus imahét Tordas-Gyúrón

Tordas – Gyúró – Tordas-gyúrói helyi közösségeink katolikus, református és evangélikus lelki vezetőinek igehirdetései szolgálták az egységért imádkozók táborának célkitűzéseit: a rabszolgaság, az emberi méltóságtól való megfosztottság és a rasszizmus ellen szóltak, amely elválaszt minket Istentől és egymástól.

Szemerei János adventkor ellátogatott a tordas-gyúrói gyülekezetbe

Tordas – Gyúró – Advent harmadik vasárnapjának ünnepi istentiszteletén gyülekezetünkbe látogatott és hirdette Isten igéjét Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke. Az alkalom a gyülekezet és az ő személyes életében is emlékezetes, ugyanis 30 évvel ezelőtt, tanulmányainak befejezése után Tordason kezdte meg lelkipásztori szolgálatát – írták a gyülekezet blogján.

Tízéves a tordasi Baba-mama Kör

Süller-Torma Villőnek, a közösség alapítójának és első vezetőjének írása múltról és jelenről.

Zengő tábort tartottak Csákváron

Tordas – Gyúró – A tordas–gyúrói evangélikus gyülekezet hangszeres zenével foglalkozó gyermekei közül egy maroknyi kis csapat vett részt ezen a nyáron a csákvári Zengő táborban. Számtalan izgalmas nyári program – kalandpark, éjszakai túra az erdőben – mellett a fő élményt az együtt zenélés, együtt éneklés jelentette, amely minden napjukat kitöltötte, Isten dicsőségét szolgálva.

Érzékenyítő hittantábort tartottak Nagyvelegen

Nagyveleg – Ha a nyári szünet első hete, akkor evangélikus hittantábor is. Már menetrendszerűnek tekinthető ez a kijelentés, hiszen idén is a nyári szünet első hetében 2017. június 19-től 24-ig tartottuk a hittantábort Nagyvelegen, a Grünfeld-kastélyban.

El nem múló reformáció – régiekkel és maiakkal – Gyülekezettörténeti kiállítás és előadás a tordasi és a gyúrói evangélikus gyülekezet életéből dr. Korányi András egyháztörténésszel

Tordas – Gyúró – Reformációs programsorozatunk utolsó alkalma gyülekezettörténeti kiállításként szolgált a gyúrói parókia gyülekezeti termében – írták a tordas-gyúrói társult gyülekezet blogjában.

Pintér Béla koncertezett Tordason

Tordas – Reformációs programsorozatunk indító eseménye Pintér Béla énekes, zenész, zeneszerző és dalszövegíró, keresztény előadóművész koncertje volt – írtáka Tordas-Gyúrói Evangélikus Egyházközség blogján. „Nemcsak egyszerű koncert volt ez, hanem bizonyságtétel és örömteli együtténeklés is. Reménység szerint sokunknak megnyílt a szíve-lelke az elhangzó dalok szövegében foglalt evangéliumi tanításokra.” KÉPRIPORT!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Gyúró csatornájára