Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium Pedagógiai Szakközépiskola és Általános Iskola

Különleges csendesnapot tartottak a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Iskolában

Miskolc – Rendhagyó csendesnappal emlékezett a reformációra a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium. A nevezetes napot a reformáció jegyében emléktábla-koszorúzás, kiselőadások, istentisztelet és fogadalomtétel is színesítette.

1956 szellemisége Miskolcon

Miskolc – Idén már hetedszer hirdette meg október 23-a közeledtével Miskolc városi versmondó versenyét a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Idén huszonegy középiskolás diák szavalt el egy-egy, az 1956-os forradalommal kapcsolatos verset.

Márai: „Ilyen nagydolog a szabadság?” – Szavalóversenyt tartottak Miskolcon 1956 emlékére

Miskolc – Hetedszer hirdette meg október 23-a közeledtével városi versmondó versenyét a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Idén először általános iskolás diákok is jelentkezhettek az eddig csak középiskolások részére szervezett megmérettetésen: így csütörtökön hat felső tagozatos általános iskolás, és huszonegy középiskolás gyermek szavalt el egy-egy ’56-os verset.

Egyházi fenntartásban a miskolci Reményi utcai óvoda

Miskolc – A Magyarországi Evangélikus Egyház szeptembertől átvette a Reményi úti óvodát. A miskolci oktatási intézmény ünnepélyes tanévnyitóját hétfőn tartották a belvárosi evangélikus templomban. Fabiny Tamás, az északi egyházkerület püspöke az istentiszteleten kiemelte: szeretnék átadni a gyermekeknek azt a szellemiséget, amit az egyház évszázadok óta képvisel.

Pönkösdölők: Együtt ünnepeltek a diósgyőri és a diósgyőr-vasgyári gyülekezet tagjai

Miskolc – A hagyományoknak megfelelően Pünkösd ünnepén a diósgyőri és a diósgyőr-vasgyári gyülekezet tagjai közösen tartottak istentiszteletet, ebben az évben a vasgyári templomban. Az ünnep fényét emelte, hogy idén is szolgált az istentiszteleten a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium, Pedagógiai Szakközépiskola és Általános Iskola énekkara.
Feliratkozás RSS - Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium Pedagógiai Szakközépiskola és Általános Iskola csatornájára