Kis János

Napi ige: Imádom?

Advent idején minden nap megjelentetjük a bibliaolvasó Útmutató napi igéi alapján evangélikus lelkészeink által írt Napi ige című sorozat aktuális elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Sántha György-emléktáblát avattak Kecskeméten

Kecskemét – Kecskeméten 2019. november 29-én avatták fel dr. Sántha György költő emléktábláját az Aranyhomok szálloda falán. A helyszín nem véletlen, hiszen az ismert hotel a nevét az 1960-as években a kecskeméti költő ötlete alapján kapta. Balanyi Károly zománcművész alkotását Kis János evangélikus lelkész áldotta meg.

Petőfire emlékeztek egykori iskolájának helyén

Kecskemét – Petőfi Sándor halálának 167. évfordulóján megemlékezést tartottak egykori iskolájának helyén, az evangélikus templom mellett.

A Hírös Naptárban köszöntötték Kis János lelkészt 60. születésnapján

Kecskemét – 60 éves Kis János evangélikus lelkész. Nagytarcsán született 1955. szeptember 20-án. Általános iskoláit szülőhelyén végezte, azután Budapesten, az Erősáramú Villamosenergia-ipari Technikumban tanult tovább.

A menedzser típusú lelkipásztor – Kis János lett az év lelkésze

Kis János lett 2014-ben Az év lelkésze. A Déli Evangélikus Egyházkerület közgyűlése 2007 óta ítéli oda a Tessedik Sámuel-díjat egy lelkésznek, egy pedagógusnak, illetve egy diakóniai munkásnak. A méltatás szerint a kecskeméti evangélikusok igazgató lelkésze, Kis János olyan kiemelkedő munkát végez, amely közösségének lelki és szellemi épülésére szolgál, bátorít a keresztény hit megvallására és megélésére.
Feliratkozás RSS - Kis János csatornájára