Credo Rádió

Credo Rádió – értéket közvetít

Szombathely – „Azért jó a Credo Rádió, mert keresztyén és 21. századi.” Ez Halasi Andrásnak, a Credo Rádió egyházi szerkesztőjének tömör és összefoglaló véleménye a rádióról. Mindent elmond a küldetésről és a tartalomról. Az alábbiakban arról olvashatnak, miből is áll össze ez az értékközvetítés – immáron egy éve, hiszen a Credo Rádió nemsokára ünnepli első születésnapját.

Hol van Isten a bajban? – Gregersen-Labossa György a Credo Rádióban

Szombathely – Gregersen-Labossa György a Credo Rádió adásában beszél arról, hogyan zajlik a koronavírus-járvány idején a védekezés a diakóniai intézményekben, milyen az ellátottság, hogyan segítik a munkatársakat, a lakókat. A diakóniai bizottság elnöke, a szombathelyi gyülekezet lelkésze külön kitért a gyülekezetek időseire és arra, mekkora jelentősége van annak, hogy még több egyházi tartalom van az interneten, de a „Hol van Isten a bajban?” visszatérő kérdésre is választ keresett ezekben a nehéz időkben. – Gregersen-Labossa Györggyel Pusztai Krisztina beszélgetett.

A lelki megerősítés percei a Credo Rádióban

Szombathely – A Credo Rádió Szombathelyen indított egy rovatot reggeli, déli, esti imákkal, a lelki megerősítés jegyében. A korábbi illetve a következő napok imádságait itt találják meg.

Krisztus dicséretek – reggel, napközben és este

Szombathely – A Credo Rádió felvételeket készített a szombathelyi evangélikus gyülekezet lelkészeivel, szolgálattevőivel, akik az Evangélikus gyülekezeti liturgikus énekeskönyv alapján a reggeli, napközbeni és esti Krisztus dicséretet adták elő.

Könyörgések Luther litániája nyomán – Reggel, napközben és este

Szombathely – A Credo Rádió felvételeket készített a szombathelyi evangélikus gyülekezet lelkészeivel, szolgálattevőivel, akik az Evangélikus gyülekezeti liturgikus énekeskönyv alapján Luther Márton reggeli, napközbeni és esti litániáját adták elő.

A Credo Rádió kibővített lelki tartalmakkal készül a járvány idejére

Szombathely – Az elmúlt időszakban rendkívüli intézkedéseket vezetett be a magyar kormány a koronavírus-járvány miatt. Erre reagálva a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa iránymutatást fogalmazott meg. Püspökeink legutóbbi kérése egyházközségektől az, hogy bizonytalan ideig, de legalább virágvasárnapig ne tartsanak sem istentiszteleti, sem egyéb gyülekezeti alkalmat. A lelkészi szolgálat azonban nem szünetel, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség lelkészeinek áhítatait, igehirdetéseit, imádságait még sűrűbben hallhatják a Credo Rádióban, amelyet az ország és a világ bármely pontjáról hallgathatnak az internet segítségével.

Évindító a Credo Rádióban

Szombathely – Országosan is példaértékű a Credo Rádió munkája – erről beszélt Gregersen-Labossa György, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség parókus lelkésze a rádió munkatársainak évindító összejövetelén.

Közösségben az erő – Ünnepeltek a szombathelyi evangélikusok

Szombathely – Valóságos evangélikus negyeddé vált a szombathelyi evangélikus templom környéke, hiszen már nemcsak az egyházközség hivatala és a Túróczy Zoltán Szeretetotthon, hanem az egyházközség alapítványának új irodája és a kisközösségi, evangélikus Credo Rádió új stúdiója is a templomtól néhány méterre található, az Óperint utcában.

Mosoly és rádióstúdió

Szombathely – Új központ készül a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség egyes intézményeinek: az Óperint utcában bérelnek helyiségeket, a rádió költözik először – már készül a stúdió –, aztán a szeretetszolgálatért alapítvány is a Dr. Bohócokkal.

Legyen a Credo evangélikus rádió tudósítója!

Szombathely – A Credo Rádió szerkesztői szeretnék, ha evangélikus gyülekezetek, gyülekezeti vezetők és gyülekezeti tagok is csatlakoznának ahhoz a kezdeményezésükhöz, hogy osszák meg a rádió munkatársaival és azon keresztül minden hallgatóval, mi minden történt a gyülekezetükben.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Credo Rádió csatornájára