Balogh Éva

Evangélikus TeleTemplom: Ötvened vasárnap

Indulatos emberekből jóindulatúvá válni – emberfeletti akarat kell hozzá… Mi nem jóindulatú, hanem Jézus-indulatú, -lelkületű emberek lehetünk, ha munkatársává szegődünk, s megjelenik rajtunk Krisztus arca. Ötvened vasárnap Fil 2,5 alapján szól hozzánk Balogh Éva evangélikus lelkész.

Életút-labirintus a Művészetek völgyében – Beszélgetés Balogh Évával

Taliándörögd – Több mint hétszáz látogatója volt a gyülekezeti és missziói osztály koordinálásával működő Tarisznya evangélikus udvarban felállított életút-labirintusnak. A labirintus híre szájról szájra terjedt, voltak, akik több mint egy órát vártak arra, hogy bejussanak az élet állomásaira épülő installációba. Mint kiderült, még a várakozást sem bánta meg senki sem, ugyanis az azt követő beszélgetések mind azt jelezték, hogy fiatalt és idősebbet, hívőt és egyházhoz nem tartozót egyaránt megérintette a bibliai idézetekre és művészeti alkotásokra épülő belső zarándokút. A labirintus egyik ötletgazdájával, Balogh Éva lelkésszel, gyülekezeti referenssel beszélgettünk.

Évnyitás az Országos Irodában

Budapest – Évkezdő istentiszteletet tartottak 2018. január 8-án a józsefvárosi evangélikus templomban. Az alkalmon nem csak a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának dolgozói voltak jelen, hanem az egyházkerületek dolgozói is. Dr. Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök hirdette az evangéliumot az idei év igéje alapján: „Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jel 21,6c)

Bemutatták a Luther-estek című darabot Szekszárdon

Szekszárd – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztályának tavasszal elkezdett Luther-estek című sorozata Szekszárdra is eljutott. Az est folyamán Luther visszaemlékező írásait felhasználva, Balogh Éva lelkésznő és Németh Zoltán lelkész, a missziói osztály vezetője jelenítette meg a reformátor életének fontos pillanatait.

A női evangélikus lelkészség melletti szolidaritási demonstrációt tartottak a Deák téren

Budapest – Evangélikus lelkészek és gyülekezeti tagok sereglettek össze, hogy a Lettországi Evangélikus Egyház zsinatának döntése ellen tiltakozzanak.

A lettországi evangélikus lelkésznők melletti szolidaritási akciót hirdettek a Deák térre – Villáminterjú Balogh Évával

Budapest – Mint arról korábban már beszámoltunk, a Lettországi Evangélikus Egyház zsinatának döntése értelmében nők nem végezhetnek többé lelkészi szolgálatot. Magyarországon a lett zsinati határozat ellen június 17-re szolidaritási tüntetést szerveznek a Deák térre. Balogh Éva evangélikus lelkészt, a demonstráció szervezőjét kérdeztük.

Körkérdés – Milyennek képzelem el a 21. századi evangélikus egyházat?

Pünkösd 2016 – Pünkösd után fontosnak tartottuk feltenni a kérdést, hogy az evangélikus lelkészek milyennek képzelik el a 21. századi egyházat. Balogh Éva, Bartha István és Orosz Gábor Viktor gondolatait olvashatják.

Pünkösdi körkérdés: Mit jelent számomra pünkösd?

Pünkösd 2016 – A pünkösd a Szentlélek kiárasztásának az ünnepe, és így az egyház születésnapja. Evangélikus lelkészeket kérdeztünk, hogy számukra 2016-ban mit jelent a pünkösd.

Egyensúlyban – Balogh Éva és a fazekasság

Aszód – Balogh Éva lelkésznő, a Gyülekezeti és Missziói osztály munkatársa az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium diákjainak tart rendszeresen keramikus szakkört. Filmünkben bemutatjuk az ő életét és a fazekassághoz fűződő gondolatai mellett azt is, hogyan készülnek azok az úrvacsorai készletek, amelyeket az evangélikus gyülekezeteknek lehet igényelniük az osztálytól.

Evangélikus lelkésznőt is díjaztak a Terázanyu pályázaton

Budapest – 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író és a Richter a Terézanyu díjat, amelllyel azokat a nőket jutalmazzák, akik merik és képesek vállalni a véleményüket. Szeresd Önmagadat jobban, mint felebarátodat – témában várták idén a felnőtt nők történeteit, amire 320-an küldtek be írásokat. Balogh Éva evangélikus lelkésznő második díjat kapott a pályázaton.
Feliratkozás RSS - Balogh Éva csatornájára