Johannes Erlbruch

Egy német ajkú vándorprédikátor

Búcsúbeszélgetés Johannes Erlbruch lelkésszel. Június 25-én búcsúzott el a Budapesti Német Ajkú Evangélikus Egyházközség lelkésze. Johannes Erlbruch kilenc éven át pásztorolta a Németországi Protestáns Egyház – Evangelische Kirche in Deutschland – külföldi gyülekezeteként működő budavári közösséget. A német ajkú gyülekezet német ajkú prédikátorával mindvégig magyar nyelven beszélgettünk...

Adventi szeretetvendégség Szekszárdon

Szekszárd – Hosszú évek óta hagyomány gyülekezetünkben, hogy advent idején – a gyülekezetalapítás évfordulója közelében – szeretetvendégség keretében is együtt vagyunk. Egy-egy adventi téma kapcsán Istenünk igéjére figyelünk, beszélgetések és éneklések során ápoljuk közösségünket is. Idei együttlétünknek kedves vendége is volt: Johannes Erlbruch és felesége, Hidasi Judit.

Tárgyalásokat folytatott egyházunk képviselőivel Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke

Budapest – Dr. Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke háromnapos magyarországi látogatása végén tárgyalt egyházunk képviselőivel, Prőhle Gergely országos felügyelővel, dr. Fabiny Tamás külkapcsolatokért felelős püspökkel és Johannes Erlbruch-hal, a Budavári Németajkú Evangélikus Egyházközség lelkészével, a Deák téri gyülekezet termében.

Család a középpontban

Budapest – Miután az Európai Unió 2007-ben megnyitotta munkaerő-piacát az új tagállamok előtt, rengeteg kelet-közép-európai ember próbált szerencsét és keresett munkát nyugaton. Mi történik azonban a gyerekekkel, a családokkal? Milyen hatása van a munkaerő-áramlásnak a családok életére?

Német és magyar testvérek együtt zárták a tanévet Kecskeméten

Kecskemét – 2014. június 15-én különleges istentiszteletben volt részük a kecskemétieknek: hálát adtak a tanévért és német testvérekkel közösen dicsérték Istent. Az alkalom menete a megszokott liturgia szerint alakult, de a szolgálatban ezúttal részt vettek a magyar diákok, a német testvérek, valamint Johannes Erlbruch német és Hulej Enikő magyar lelkész is.
Feliratkozás RSS - Johannes Erlbruch csatornájára