zsinat

Harminc éve alakult újjá egyházunk zsinata

Harminc évvel ezelőtt került sor a Magyarországi Evangélikus Egyház újraalakuló zsinatának megnyitó istentiszteletére, és az azt követő ülésre, 1991. június 8-án. A Budapest–Fasor evangélikus templomban megrendezett alkalmat a Zákeus Média Centrum rögzítette.

Először ülésezett online a zsinat

Budapest – A Zoom felületén 2021. február 19-én délután kezdődött a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) XI. Zsinatának 7. ülésszaka.

Ők pedig kitartóan részt vettek... – A MEE elnök-püspökének éves beszámolója – 2020.

„Ők pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban.” (ApCsel 2,42)

Nem a félelem lelkét adta nekünk Isten! – A MEE Zsinata nemlelkészi elnökének éves beszámolója – 2020.

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim 1,7)

Ne félj, te kicsiny nyáj! – A MEE Zsinata lelkészi elnökének éves beszámolója – 2020.

„Ne félj, te kicsiny nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot!" (Lk 12,32) „Ne csüggedj el kicsiny sereg, szívedet ne rémítse meg sok ádáz ellenséged. Bízzál, ügyed az Istené...” (EÉ 260)

Online szavazott a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata – tekintettel a koronavírus miatt kialakult járványhelyzetre – 2020 novemberében online ülésszakot (6. ülésszak) és távszavazást tartott.

A Német Protestáns Egyház csökkenti a költségvetését

Hannover – A Német Protestáns Egyház (EKD) a tagok létszámának csökkenése, valamint a kieső bevételek miatt megtakarításokra kényszerül. Előrejelzések szerint 2030-ban tizenhétmillió euróval kevesebb kiadással kell számolni, mint 2019-ben. Ez sok egyházi intézmény számára drasztikus megszorításokat jelent.

A zsinat elfogadta az evangélikus egyház 2019. évi beszámolóját és 2020. évi költségvetés módosítását

Budapest – Ahogyan arról honlapunkon korábban már beszámoltunk, a zsinat elnökei távolléti szavazást rendeltek el a Magyarországi Evangélikus Egyház 2019. évi beszámolóját és a 2020. évi költségvetés módosítását illetően. A zsinati tagok távolléti szavazással 2020. szeptember 25-én, éjfélig szavaztak a kérdésről.

Elmaradt a szeptemberre halasztott zsinati ülés – Távolléti szavazást rendeltek el

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának elnöksége – a járványhelyzetre való tekintettel – a napokban rendkívüli eljárásról szóló szavazást rendelt el.

Jövőre lesz 30 éves egyházunk zsinatának újraindulása

1991. június 8-án alakult meg egyházunk korszakváltó új zsinata. A fasori templomunkban tartott ünnepélyes nyitó istentiszteletre még sokan emlékezhetnek. Honlapunkon olvasható a megnyitás alkalmával elhangzott prédikáció és az akkor sok kérdést fölvető úrvacsorai bűnvallás. Azóta rendszeresen „zsinatol” egyházunk törvényhozó testülete. Hogyan is kezdődött?

Oldalak

Feliratkozás RSS - zsinat csatornájára