Indonézia

Az indonéz evangélikus egyházak projektje az online tanulás megkönnyítésére

Jakarta – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) Indonéz Nemzeti Bizottsága projektet indított a vidéken élők internethez való hozzáférésének megkönnyítésére. Indonéziában a jó internetes kapcsolat főként a városokban élők kiváltsága, a járvány alatt sokan tapasztalták a nehézségeit annak, hogy az átjátszó tornyok hiánya miatt vidéken nem jutottak hozzá a szolgáltatásokhoz.

Bibliafordító a dzsungelben

„Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!” – szól a missziói parancs (Mk 16,15). Van der Wilden lelkipásztor a feleségével együtt komolyan vette: a házaspár misszionáriusként harminc évig dolgozott azon, hogy lefordítsák az Újszövetséget egy pápua törzs nyelvére Indonéziában, ahol több mint hétszázötven nyelvet beszélnek. A nyugalmazott lelkész vendég-igehirdetőként prédikált a ceglédi evangélikus gyülekezetnek a havonta tartott holland–magyar istentiszteletek szeptember 15-i alkalmán, ezután kérdeztük őt a különös elhívásról.

Adománygyűjtéssel csatlakozik az indonéziai cunami károsultjait segítő nemzetközi összefogáshoz a MÖS

Budapest – Adománygyűjtést hirdet az indonéz szigeteken hatalmas pusztítást végző cunami túlélőinek, károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A magyar karitatív szervezet a mintegy 120 szervezetet tömörítő, genfi központú ACT Alliance egyetlen magyar tagjaként a nemzetközi szövetség helyszínen zajló humanitárius programját támogatja.

Kínai keresztények között Dzsakartában

A világ számos országában él kínai kisebbség. Ázsia-szerte, az anyaországon kívül, különösen jelentős számú diaszpóra talált otthonra. Indonéziában az elmúlt évszázadok alatt vérrel-verítékkel küzdöttek megmaradásukért. A hárommilliós kínai közösség jelentős része keresztény.

„Menj, és nézd meg, jól vannak-e testvéreid és a nyáj” – Horas, shalom, halleluja

Nem igazán tudom, hogy hány óra van, amint Medanban, Indonézia harmadik legnagyobb városában lekászálódom a repülőgépről. Itt már késő este, otthon még csak délután. Egy bizonyos: éppen 24 órát voltam úton, hogy frankfurti, majd singapuri átszállás után megérkezzem ide, a Lutheránus Világszövetség tanácsülésére, 2014. június 10-én.

Fontos döntések születtek az LVSZ 2014-ben tartott tanácsülésén – Elfogadták a 2017-es nagygyűlés logóját – Összefoglaló anyag

Medan – Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) Tanácsa 2014. június 11. és 17. között az indonéziai Medanban tartotta ülését, amelyen összesen hat témában hoztak nyilatkozatokat. A két nagygyűlés közötti legfőbb döntéshozó grémiumnak ötven szavazati jogú tagja van és számos tanácsadója. A világszövetség alelnöki tisztében dr. Fabiny Tamás is részt vett a megbeszéléseken.
Feliratkozás RSS - Indonézia csatornájára