tanácsülés

Elkezdődött a Lutheránus Világszövetség tanácsülése Genfben

Genf – 2019. június 13-án elkezdődött a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) idei tanácsülése Genfben. A tagegyházakat képviselő negyvennyolc tagú testület, valamint a tanácsadók és az egyéb egyházi szervezetek küldöttei ebben az évben több olyan kérdésben is döntenek majd, amelyek alapjaiban határozzák meg a genfi főtitkárság működését. Az idei ülésen dől el a következő, 2023-ban tartandó nagygyűlés helyszíne is.

Fontos volt a spirituális feltöltekezés is a Lutheránus Világszövetség tanácsülésén – Középpontban állt az egyházak válasza a világméretű menekültkérdésre

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) 2015-ös évi tanácsülésén az istentiszteletek is a középpontban álltak a kijózanító tények ismertetése mellett. De ünneplésre is sor került: A nyitó istentiszteleten például két alelnököt, így a kanadai Susan Johnsont és a tanzánaiai Alex Malasusát is köszöntötték születésnapja alkalmából.

Az erősebb elkötelezettség kézzelfoghatóbbá teszi az evangélikus közösséget

Genf – A Lutheránus Világszövetségnek továbbra is folytatnia kell a dinamikus elköteleződéseiben azt a fejlődést, amelyet világszinten milliók felé nyújt és el kell mélyítenie a kapcsolatokat, hogy a közösség kézzelfoghatóbbá váljék – ezeket a szavakat mondta Martin Junge a világszövetség főtitkára a genfi tanácsülésen, 2015. június 18. és 22. között.

Ülésezik a Lutheránus Világszövetség Tanácsa

Genf – A Lutheránus Világszövetség vezető testülete, amely a nagygyűlések között meghatározza a szövetség irányvonalait, a Reménység nem okoz csalódást címmel 2015. június 18. és 22. között ülésezik Svájcban. Munib A. Younan elnök üdvözlő szavaiban a szélsőségekkel való szembenállás fontosságáról szólt.

GEKE: Egyházunk elnöksége fogadást adott az Európai Protestáns Egyházak Közössége tanácstagjai számára – Köszöntötték Cselovszkyné Tarr Klárát, a GEKE új elnökasszonyát

Budapest – 2015. január 16-án a Déli Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában fogadta Gáncs Péter elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő az Európai Protestáns Egyházak Közössége Tanácsának tagjait. A hivatalos vendéglátáson alkalom nyílt arra is, hogy a magyarországi partneregyházak – így a református egyház és a metodista egyház képviselői, valamint a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára – is bemutatkozzanak.

„Menj, és nézd meg, jól vannak-e testvéreid és a nyáj” – Horas, shalom, halleluja

Nem igazán tudom, hogy hány óra van, amint Medanban, Indonézia harmadik legnagyobb városában lekászálódom a repülőgépről. Itt már késő este, otthon még csak délután. Egy bizonyos: éppen 24 órát voltam úton, hogy frankfurti, majd singapuri átszállás után megérkezzem ide, a Lutheránus Világszövetség tanácsülésére, 2014. június 10-én.
Feliratkozás RSS - tanácsülés csatornájára