Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközség

„Egyértelmű volt, hogy összeházasodunk!” – Stermeczki András és felesége vallottak kapcsolatukról

Dunaújváros – A 2021-es év házasság hete rendezvényeit nem lehet jelenléti alkalmakkal szervezni, ezért a Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközség tagjai kisfilmeket készítenek a gyülekezetükben élő házaspárokkal. Legújabb videófilmjükben a lelkészük, Stermeczki András és felesége, Krisztina mutatkoztak be, akik 27 év pár csodálatos emlékét osztották meg a nézőkkel. Az interjút lányuk, Boglárka készítette.

Konfirmáció – piros ünnepen

Dunaújváros – Az idén a szokásos pünkösdi konfirmáció sajnos elmaradt a dunaújvárosi evangélikus gyülekezetben, de a következő „piros" ünnepen, azaz reformációkor bepótolták ezt.

Itt élünk – Bár elmaradt a beszélgetés, a tervezett előadók nyilatkoztak

Dunaújváros – 2020. március 31-én lett volna a dunaújvárosi evangélikus gyülekezet szervezésében a következő „Itt élünk” című közéleti beszélgetés, melyre három szaktekintély fogadta el a meghívást: dr. Somorácz György epidemiológus, dr. Mészáros Lajos urológus, igazgató és dr. Halmai Richárd nephrológus. Nyilván már korábban eldőlt, hogy ezt a beszélgetést ebben a járványhelyzetben nem tudják megtartani, de a felkért előadók pár soros véleményét telefonon elkérte a gyülekezet lelkésze, Stermeczki András.

A dunaújvárosi gyülekezet hittantábora

Fehérvárcsurgó – A Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség hittantáborát idén ismét új helyszínen, a Fejér megyei Fehérvárcsurgón rendezték meg.

Kismányokon nyaralt a dunaújvárosi evangélikus ifjúság

Dunaújváros – A hét mottójául Jób könyvéből választottunk igét: „Mindezt a saját szememmel láttam, fülemmel hallottam és megértettem" (Jób 13,1).

Trianoni megemlékezést tartottak

Dunaújváros – A Nemzeti Összetartozás Napján az evangélikus templom kertjében tartott a dunaújvárosi önkormányzat megemlékezést, ahol az önkormányzat mellett az iskolák, a főiskola – selmeczi hagyományok szerint egyenruhában – és a civilek is koszorúztak. A Dunaújvárosi Vegyeskar előadását követően Szemenyei István iskolaigazgató és Stermeczki András mondott beszédet. Alábbiakban az evangélikus lelkész beszédét közöljük.

A Dunaújvárosi Evangélikus Centrumért Alapítvány elnökét Dunaújvárosért Díjjal tüntették ki

Dunaújváros – 2014. október 23-án nem csupán arra emlékeztek az evangélikusok, hogy 58 éve a szabadság sokak számára míly fontos érték volt, hanem a Teremtő kegyelméről is, Aki megszabadított és ma is megszabadít a bűn és a félelem fogságából. „Mert az Úr Lélek, s ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.” /2Kor 3,17/

Kismányokon táboroztak a dunaújvárosi hittanosok

Kismányok – Dunaújváros – Az idei évben Kismányok adott otthont a Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközség hittanosai táborának. Az alábbiakban az ő képgalériájukat adjuk közre.
Feliratkozás RSS - Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközség csatornájára