Andrejek Györfi Judit

Fontos, hogy a hitünket anyanyelven élhessük meg

Domonkosfa – Kitartónak lenni, megismerni az embereket és alkalmazkodni a közösséghez – ezek a legfontosabb pillérei annak, hogy egy hitközösség bizalmába fogadja új pásztorát. Andrejek Mitja és felesége, Judit evangélikus lelkészek ezt a célt tűzték ki, amikor átvették a domonkosfai egyházközösséget. Domonkosfán közel húsz évig Beznec Štefan volt az evangélikus egyház lelkipásztora. Ez idő alatt csak ritkán, különleges alkalmakkor volt magyar nyelvű istentisztelet a faluban, amikor vendéglelkész érkezett. Egy hónapja, hogy az új lelkészházaspár átvette a helyi szolgálatot. Ezzel többek óhaja teljesült, a szertartások kétnyelvűek, és a frissítés érezhetően jót tett a helyi közösségnek is.

„Más szemmel nézek a menekülthelyzetre” – evangélikus lelkészek a szlovén határnál

„Nem kérdés, hogy a jézusi lelkület arra ad útmutatást, hogy segítsünk még a legkisebbeken is, a szenvedőkön, ott ahol szükség van” – mondja Andrejek Mitja, szlovén evangélikus lelkész, aki magyar lelkész feleségével, Győrfi Judittal együtt önkéntesként vesz részt az Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) szlovéniai határon végzett segítő munkájában. A jelenlegi szlovén menekülthelyzetről a Sentij és Ljubjana között ingázó Andrejek Mitját kérdeztük.

Szlovéniába látogatott a nyugati egyházkerület elnöksége

Ljubjana – Muraszombat – A szomszéd országban élő evangélikusokkal való kapcsolatépítés érdekében Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke és Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő 2015. április 13-án és 14-én Szlovéniában járt.

„Még a nyelvemen sincs a szó, te már ismersz engem” – Lelkésszé szentelték Andrejek Györfi Juditot – Frissítve képekkel, információkkal!

Nyírtelek – Méltán lehetnek büszkék – és annál inkább hálásak – azon lelkészek, akiknek gyermekeik töretlenül viszik tovább szent hivatásukat. 2014. június 29-én újabb névvel bővült ezen lelkészek sora. Györfi Mihály nyírtelki lelkész legkisebb lányának, Juditnak adhatta át az ige szólásának szeretetét. Vasárnap délután a nyírteleki Filadelfia Evangélikus Egyházközség zsúfolásig megtelt templomában került sor a lelkészszentelésre, ahol dr. Fabiny Tamás püspök a 139. zsoltár első hat versét idézve hirdette az igét: „Még a nyelvemen sincs a szó, te már ismersz engem”.
Feliratkozás RSS - Andrejek Györfi Judit csatornájára