Farkas Ervin

Az egyház a teremtésvédelem fontosságát hangsúlyozza – Barlahidai előadás

Barlahida – A keresztény egyházon belül is van gondolkodás a környezeti válság, a környezetvédelem kapcsán, ez nem idegen a hitélettől – mondta Farkas Ervin evangélikus lelkész 2020. február 28-án, pénteken a barlahidai könyvtárban megtartott előadása kapcsán.

Van egy álmom a gyülekezetről

Lovászpatona – Az 1200 körül épült templomban Farkas Ervin megválasztott lelkészt Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese 2018. június 2-án beiktatta hivatalába.

A megújulás reményével – Visszatekintő, avagy lelkészek a mögöttünk hagyott évről

A naptári év utolsó EvÉlet-számában fiatal, vidéken szolgáló evangélikus lelkészeket kérdeztünk arról, hogyan tekintenek vissza a jubileumi évre, amelyben a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára emlékeztek a protestánsok szerte a világon, és mi volt számukra az esztendő legnagyobb élménye.

Adventi üzenet: A megszentelt idő adventje

Advent 2017 – Az idei évben a 2018-ban Bükön megrendezésre kerülő 12. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó presbitériumát kértük fel, hogy az adventi elcsendesedéshez írjanak imádságokat. Alábbiakban Farkas Ervin lelkész, Szélrózsa-presbiter imádságát olvashatják.

Böjti történet – Rá(m)találás

Böjt 2016 – Evangélikus lelkészeket kértünk meg, hogy osszanak meg velünk egy-egy olyan történetet, ami számukra kifejezi a böjtöt. Az alábbiakban Farkas Ervin, a lovászpatonai gyülekezet lelkészének vallomását olvashatják.

„Hívj segítségül a nyomorúság idején! Én megszabadítalak, és te dicsőítesz engem!” – Ordináció a vizek városában

Győr – Győr, a vizek városa lelkészavatás helyszíne volt 2015. július 10-én, pénteken. A győr-nádorvárosi templomban avatta ugyanis lelkésszé Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke Farkas Ervin teológust.

Hat gyülekezet gyülekezett

Bezi – Enese – Mérges – Rábaszentmihály – Rábacsévény – Bodonhely – Hat dunántúli gyülekezet, amelyek önmagukban kicsinyek, de együtt már sokkal erősebbek. Ezt a hat evangélikus gyülekezetet pásztorolja Farkas Ervin lelkész, aki két éve határozta el, hogy a közösségeknek közös gyülekezeti napot szervez. Mérges és Bodonhely után múlt vasárnap Enese volt a soros vendéglátó, alkalmat adva arra, hogy a testvérek találkozhassanak, közös örömeikről és gondjaikról beszélhessenek egymással.
Feliratkozás RSS - Farkas Ervin csatornájára