Ecseny

Elszármazottak találkozója volt Ecsenyben – Felújítás után felszentelték az evangélikus templomot

Ecseny – Nem az első falunapot rendezték a hét végén a településen, hisz minden évben egy napot lakóhelyük ünneplésére szánnak. Ebben az évben azonban több fontos programja is volt a rendezvénynek.

Ecsenyben is szolgáltak a GYÜMI tagjai

Ecseny – Az Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztályának munkatársai szolgáltak nemrégiben a kicsiny ecsenyi gyülekezetben és segítettek méltóképp megemlékezni reformátorunkról, Luther Mártonról az 500 éves évforduló kapcsán. KÉPRIPORT!

Reformációi emlékfát ültettek Ecsenyben

Ecseny – A Somogy–Zalai Egyházmegye legkisebb anyagyülekezetében, Ecsenyben elültették azt a juharfát, amelyet a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület ajándékozott a területén található egyházközségeknek, a reformáció indulásának ötszázadik évfordulójára. A 2017. szeptember 4-én, hétfőn tartott alkalmon Szemerei János püspök hirdette Isten igéjét, a liturgiát Németh Mihály helyi beosztott lelkész végezte.

Az ecsenyi templom felújítására gyűjtöttek a kaposvári evanglikus bálon

Kaposvár – Az idén is megrendezték a Kaposvári Evangélikus Egyházközség jótékonysági bálját, melynek bevételét az ecsenyi evangélikus templom felújítására ajánlotta fel a szervező csapat.

Ünnepi istentisztelet és „Kitelepítettek útja” avató Ecsenyben

Ecseny – Ünnepi istentisztelettel emlékeztek meg az Ecseny és Környéke Evangélikus Egyházközség tagjai a reformáció ünnepéről 2016. október 31-én. Az istentiszteletet Németh Mihály lelkész és Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy–Zalai Egyházmegye esperese (korábbi ecsenyi lelkész) tartotta.

Biztos alapokat kaptak – Ifjúsági hétvége Ecsenyben

Ecseny – 2015. november 13. – 15. között Ecsenyben ifjúsági hétvégét tartottunk a felsős hittanosok részére. A hétvégén összesen 11 gyermek vett részt Bonnyáról, Ráksiból, Somogyszilből és természetesen Ecsenyből. A legfiatalabb negyedikes, a legidősebb pedig hetedikes volt – írta Réth Katalin lelkészjelölt a szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában. Az alábbiakban ezt olvashatják.

„...Hogy gyülekezeteink lelkileg és anyagiakban is épüljenek” – Hálaadó- és ünnepi istentisztelet a reformáció napján Ecsenyben

Ecseny – Nagy volt a sürgés-forgás az ecsenyi gyülekezet háza táján az elmúlt héten, hiszen nem csak a reformáció megünneplésére készültek a gyülekezet tagjai, hanem a felújított templomtér átadására is. Az önkormányzat vállalta, hogy a templom utcáját térkövekkel felújítja, és a dombon felvezető korlát biztonságossá tételével teszi könnyebbé a templomba jutást.

„Az ő kezébe teszem le…” – Beszélgetés Kőszeghyné Raczkó Zsuzsannával, a Somogy-Zalai Egyházmegye új esperesével

Ecseny – Érvényesen és eredményesen zárult le az esperesválasztás folyamata a Somogy-Zalai Egyházmegyében. Smidéliusz Zoltán nyugdíjba vonuló esperest Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna ecsenyi lelkész váltja, aki tizenkét gyülekezet támogatását megszerezve nyerte el az esperesi tisztséget. Ez alkalomból kérte őt az Evangélikus Élet beszélgetésre.

„Nem az érvényesülés a cél, hanem a szolgálat” – Beiktatták Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperest – Frissítve!

Ecseny – A Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye új esperesét, Kőszeghyné Raczkó Zsuzsannát 2014 advent első vasárnapján iktatták hivatalába Ecsenyben a zsúfolásig megtelt templomban.

„Légy hű mindhalálig!” – 50 éve konfirmáltak emlékünnepének örvendeztek Ecsenyben

Ecseny – 17-en álltak az ecsenyi oltár előtt áldásra várva, abból a harmincból, akik 1964-ben a konfirmációi istentiszteletükön is itt nyertek megerősítést és indultak el a Lélek erejével eltelve.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ecseny csatornájára