Siófok

Siófok 30/33 – képekben

Siófok – 1987. augusztus 15-én, 33 évvel ezelőtt helyezték el a siófoki evangélikus templom alapkövét, a jelképekben gazdag Makovecz-hajó felszentelése pedig 30 évvel ezelőtt történt. A principális, Józsa Márton mellett dr. Blázy Árpád (Kelenföld) segédlelkészként (1987–1991) végigkísérhette az építkezés minden örömét, szépségét és nehézségét. A tőle kapott fotókkal emlékezve idézzük fel az építkezés néhány jelesebb pillanatát.

Megújul a siófoki fatemplom

Siófok – Siófokon megújul az evangélikus templom. A beruházás a Makovecz Imre-életmű gondozására jóváhagyott csaknem tizenkét és fél milliárd forintból valósul meg.

A lélek felvértezésével a test gyógyulását segíti a siófoki kórházi kápolna

Siófok – Nemcsak a testi, hanem a lelki felépülés, azaz az ember teljes gyógyulásának szolgálatába helyezték a siófoki kórházban kialakított ökumenikus kápolnát, amit 2019. május 9-én, csütörtökön szenteltek fel egyházi méltóságok. A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről Szemerei János püspök imádkozott és osztott áldást.

Egymást erősítik az egyházak

Siófok – Az újkori rabszolgaságra és a bajba jutott emberek befogadására hívja fel a hívek figyelmét az ökumenikus imahét. A kezdeményezés különlegessége, hogy az evangélikus, a református és a katolikus lelkészek nem a saját, hanem a másik két egyház templomában tartanak istentiszteletet. Idén az imahét témáját a karibi keresztény testvérek állították össze.

Meglátni Isten jóságát – Hálaadás Siófokon

Siófok – A templom és a parókia megújulásáért adtak hálát a siófoki evangélikusok a 2017. április 22-én, szombaton tartott ünnepi istentiszteleten. A mintegy harminchárom milliós beruházás során egyebek mellett lezajlott az épületek fűtésének korszerűsítése, kicserélték a nyílászárókat és a tönkrementek helyett új vörösfenyő oszlopok kerültek a templomkapu két oldalára.

Somogyország kincse lett a siófoki evangélikus templom

Kaposvár – Siófok – Evangélikus templom, közpark és táncegyüttes is az Örökségünk – Somogyország Kincse lett. Újabb öt miniatűr képpel gyarapodott a Vármegyeháza tanácsterme. Minden évben olyan épített, természeti és kulturális értékek, valamint életművek érdemelhetik ki az elismerést, amelyek öregbítik Somogy hírnevét.

Műemlékké nyilvánították a siófoki „Makovecz templomot”

Siófok – Országos műemléki védelmet kapott a siófoki evangélikus templom. A Makovecz Imre által tervezett építményt a Belügyminisztérium rendelete nyilvánította műemlékké azért, hogy az 1987–1990 között, organikus stílusban épített evangélikus templom építészeti, belsőépítészeti és iparművészeti értékei megmaradjanak.
Feliratkozás RSS - Siófok csatornájára