Vajdaság

Szabadkán elmaradnak az istentiszteletek

Szabadka – Vajdaság-szerte a legtöbb evangélikus gyülekezetben is elmaradnak az istentiszteletek – nyilatkozta Dolinszky Gábor. Az evangélikus püspökhelyettes hozzátette, Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának intézkedéseinek eleget téve a szabadkai evangélikus templomban nincs lehetőség az istentiszteleti alkalmak megtartására, mint ahogy több másik vajdasági településen sem. Dolinszky Gábor kiemelte, egyedül a Bajsai Evangélikus Egyházközségben sikerült megoldani ezt a problémát.

10 millió dinárt ítélt meg a tartomány egyházi épületek felújítására

Újvidék - A tartományi kormány az idén mintegy 10 millió dinárt különített el a vallási közösségek megsegítésére. A Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság nyilvános pályázatán templomok és egyházi épületek átalakítására és felújítására pályázhattak a közösségek

Fontos az anyaországon kívül élő magyar közösségek megismerése

Vajdaság – Négynapos vajdasági körúton járt az elmúlt hétvégén a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium 10. a osztálya. A diákok a kirándulás során betekintést nyertek az ott élő magyar közösségek életébe, megismerkedtek néhány civil szervezet működésével, emlékhelyeket kerestek fel, több helyen koszorúztak, és sok-sok érdekesség birtokában tértek vissza a magyar fővárosba.

Vajdasági kapcsolatépítés

Budapest – Gáncs Péter püspök meghívására, 2017. június 18-án, a vasárnapi főistentiszteleten Dolinszky Gábor, a vajdasági evangélikus egyház püspökhelyettese szolgált igehirdetéssel a Deák téri evangélikus templomban.

A reformáció 500. éve a Vajdaságban – Interjú Dolinszky Gábor püspökhelyettessel

Szerbia – A szerbiai evangélikus egyház a közösség erősítését és építkezéseit tervezi a jubileumi évben. Dolinszky Gábor szerint ma missziós munkára van szükség. A püspökhelyettes szüntelenül azon fáradozik, hogy a megteremtett alapokra életerős, aktív közösséget építsen, emellett a még újjászervezésre váró területeken is megteremtse a feltételeket az evangélikus hívők vallásának gyakorlásához.

Megjelent a vajdasági protestáns kataszter

Szabadka – Vajdasági protestáns kataszter címmel megjelent a MILKO Egyesület legújabb kiadványa. A Vajdasági protestáns kataszter a Reformáció Emlékévéhez kapcsolódó vajdasági kiadvány, amely bemutatja a délvidéki lutheránus és református egyházakat, azok gyülekezeteit.

Evangélikus gyermektábort tartottak Bácsfeketehegyen

Bácsfeketehegy – Az ágostai hitvallású evangélikus keresztyén egyház az idén tizenkettedik alkalommal szervezte meg az evangélikus gyermektábort. Az ötnapos rendezvénynek – melyen harmincegy, hét és tizennégy év közötti, szabadkai, bajsai, kúlai, valamint bácsfeketehegyi gyermek vett részt – a bácsfeketehegyi művelődési ház adott otthont.

Evangélikus táborok Bácsfeketehegyen

Vajdaság – Huszonöt fiatal résztvevője volt a ma véget ért VI. Vajdasági Magyar Ifjúsági Evangélikus Tábornak Bácsfeketehegyen. Öt napon keresztül hittanórákon és ügyességi játékokon vehettek részt az ágostai hitvallású evangélikus keresztyének.
Feliratkozás RSS - Vajdaság csatornájára