Tata

Bearanyozott évtizedek a tavak városában – Közelkép a tatai evangélikus gyülekezetről

Hívogató fény árad ki a tatai Bárány utcai evangélikus templom ablakain az alkonyatba forduló, hideg januári délutánon. Franko Mátyás, a gyülekezet lelkipásztora jön elénk, és invitál szívélyesen a Tatán és a környező településeken élő mintegy félezer evangélikus hívő lelki otthonába. A gyülekezet lapját, a Lutherrózsát magazinunk rendszeresen szemlézi a Tallózó rovatban, így olvasóink számára bizonyára nem ismeretlen az itteni közösség és lelkésze sem. Ez alkalommal egy személyes közelkép, egy gyülekezeti és családi portré felvételére érkeztünk Tatára.

Tatán tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáját

Tata – Szeptember 22–23-án rendezték meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) tanévnyitó konferenciáját Tatán a Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében.

Komárom-Esztergom megye is csatlakozott az idei 72 óra kompromisszum nélkül akcióhoz

Komárom – Esztergom – Komárom-Esztergom megye számos települése csatlakozott (Tatabánya, Tata, Környe, Vértesszőlős, Bokod, Várgesztes, Dorog, Nyergesújfalu, Komárom) a 72 óra kompromisszum nélkül jubileumi 10. ifjúsági önkéntes akciójához 2017. 10. 12. és 10. 15. között.

A reformáció történetéről nyílt kiállítás a tatai Német Nemzetiségi Múzeumban

Tata – A felvidéki és az erdélyi reformációt, valamint a reformáció terjedését bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a tatai Német Nemzetiségi Múzeumban. A tárlatot az egykori kelet-európai német területek kultúráját őrző kormányzati intézmény, a Deutsches Kulturforum östliches Europa rendezte.

90 éves a tatai evangélikus gyülekezet

Tata – Hálaadó, ünnepi istentiszteletet tartottak 2016. szeptember 10-én a Bárány utcai templomban, ahol a Tatai Evangélikus Egyházközség legújabbkori megalapításának 90. évfordulóját ünnepelték. Az istentiszteleten Szarka István, a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye esperese hirdetett igét. Az ünnepi alkalmon részt vett Michl József polgármester, a tatai gyülekezet finnországi és luxemburgi testvérgyülekezeteinek küldöttei, valamint városunk keresztény felekezeteinek képviselői is.

Evangélikus lelkész: tényleg mindenre az internet ad megoldást?

Tata – Ferenc pápa tweetjeit átlagban 9929-szer osztják tovább követői. Ez nyolcszorosa Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke eredményének, annak ellenére, hogy Obamát 58 millióan követik a világhálón, míg a katolikus egyházfőt „csupán” húszmillióan. A napokban publikált felmérésekkel kapcsolatban Franko Mátyás evangélikus lelkész megosztotta gondolatait híveivel, azt követően pedig kérdéseinkre is válaszolt.

„Uram, szereteted az égig ér, hűséged a fellegekig” – Hálát adtak a tatai lelkész eddigi szolgálatáért

Tata – A Tatai Evangélikus Egyházközségben hálaadó istentiszteletet tartottak annak örömére, hogy Frankó Mátyás lelkész immáron 25 éve szolgál a gyülekezetben.

„Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér” – Második alkalommal rendeztek hittantábort Tatán

Tata – A tavalyi sikeres nyári gyermektábor után nagy várakozás előzte meg az ideit is, melyet 2014. július 7-9. között – ahogyan az elmúlt évben is – kistemplomunkban rendeztünk meg. Személyes beszámoló a gyülekezet felügyelőasszonyától.
Feliratkozás RSS - Tata csatornájára