Percze Sándor

Percze Sándor: Néhány csipet...

A szöveg megjelent A föld sója találkozóra kiadott könyvben, 2016-ban, Budapesten.

Ordinációs előkészítőt tartottak

Győr – Ordinációs előkészítő zajlott a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület székházában, Győrött, Percze Sándor lelkész vezetésével. Öt hatodéves készül idén lelkésszé avatására és a szolgálatba állásra.

A kiüresedés krízise, avagy a lelkigyakorlat lehetősége

Budapest – Európán belül a történelmi felekezetek a keresztény hittel szemben társadalmi érdektelenséget és elidegenedést tapasztalnak. Mi okozhatja az emberek általános eltávolodását a kereszténységtől? Töprengések az Isten-tapasztalat szükségességéről a 21. században címmel a lelkigyakorlatok fontosságára és hitmélyítő szerepére hívta fel a figyelmet a Föld Sója Találkozón Percze Sándor evangélikus lelkész.

Átadták a Kezek keresztútját a Győr-ménfőcsanaki gyülekezeti házban

Győr – Ménfőcsanak – A nagypéntek eseményeit a szereplők kezeinek megjelenítésén keresztül ábrázoló dombormű-sorozat megáldására került sor 2015. március 29-én, virágvasárnap délelőtt a győr-ménfőcsanaki gyülekezetben. Az ünnepi úrvacsorás istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Kiss Miklós győr-mosoni esperes, valamint Percze Sándor helyi lelkész működött közre.

Megjelent a Kezek keresztútja

Budapest – Megjelent a Luther Kiadó gondozásában Miletics Katalin Janka, Percze Sándor könyve a Kezek keresztútja.

Átadták a felújított gyülekezeti házat Győr-Ménfőcsanakon

Győr – Ménfőcsanak – Átadták a felújított gyülekezeti házat 2014. december 7-én, vasárnap délután Győr-Ménfőcsanakon. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Kiss Miklós győr-mosoni esperes és Percze Sándor helyi lelkész működött közre.

Szélrózsa-találkozó 2014: Ez csak mese? – fórumbeszélgetés

Soltvadkert – Dr. Antalfai Márta és dr. Percze Sándor beszélgetése Réz-Nagy Zoltán evangélikus lelkész moderálásával a meséről és a bibliai narratíváról.
Feliratkozás RSS - Percze Sándor csatornájára