választás

Mi várható Merkel utódjától, a német CDU új elnökétől? – Prőhle Gergely írása

Budapest – A Növekedés.hu oldalon jelent meg Prőhle Gergelynek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézet valamint a Habsburg Ottó Alapítvány vezetőjének, volt berlini nagykövetnek, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjének írása. Ezt adjuk most közre.

Mi a különbség a kettő között?

Nem érzem magam öregnek, de mégis a demokrácia ismerete nélkül nőttem fel a kommunizmus idején. Ez jutott eszembe ma hajnalban, mikor azon gondolkodtam, hogy mi is a különbség a demokrata és a republikánus eszmeiség között.

Újraválasztották a Gustav Adolf Segélyszervezet főtitkárát

Lipcse – Hofgeismar – Enno Haaks lelkészt túlnyomó többséggel ismételten megválasztották a Gustav Adolf Segélyszervezet – Gustav Adolf Werk (GAW) főtitkárának immáron a harmadik hatéves hivatali ciklusra; az elnökségbe új tagként Birgit Hamrich lelkésznő került be.

Lelkészt választottak a Hartai Evangélikus Egyházközségben

Harta – Halasi László hartai lelkész hirtelen halála egész egyházunkban óriási döbbenetet keltett, a gyülekezet máig nem ocsúdott fel teljesen. Bár a helyettesítés idején rendben megkezdődött a lelkészválasztási folyamat, a kialakult járványhelyzet meghosszabbította a lelkészválasztási eljárást.

Esperesválasztás volt a Bács-Kiskun Egyházmegyében

Kiskőrös – A Bács-Kiskun Egyházmegye Jelölő- és Szavazatszedő Bizottsága Lupták György nyugdíjba vonulása miatt megüresedett esperesi tisztségre lefolytatta a választási eljárást. A járvány miatt elhúzódó folyamat során, június 21-én tartották meg az egyházmegye presbitériumai a voksolást.

Kihallatszik-é a pap szava a templomból, és meddig?

Dr. Harmati Béla nyugalmazott püspök gondolatait közöljük múltról és máról.

Európai választások – út a megbékéléshez

Bécs – Az Európai Protestáns Egyházak Közösségének Tanácsa (GEKE) nyilatkozatot adott ki, amelyben az európai parlamenti választásokon való részvételre buzdítja a kontinens állampolgárait.

Államfőválasztás Szlovákiában – Erkölcsi példaként szolgáló jelöltekre szavaz az evangélikus egyház

Pozsony – Az államfőválasztáson való részvételre szólítja fel híveit a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház (ECAV) – közölte Eva Bachletová, az ECAV püspöki hivatalának mediális tanácsadója. Az ECAV egy köztársasági elnök-jelöltet sem preferál az államfői tisztségre.

Európa protestáns egyházai az európai parlamenti választásokon való részvételre buzdítanak

Bécs – Strasbourg – Az Európai Uniót érintő problémák és kihívások tükrében az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) arra kérte a kontinens polgárait, hogy májusban vegyenek részt az EU-választáson. A február 10-én kiadott állásfoglalásban a GEKE Tanácsa arra bátorít, hogy vegyünk részt Európa jövőjének és irányának alakításában.

Választások zajlottak, fontos döntések születtek a XI. zsinat első ülésszakán

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) XI. Zsinata 2018. novermber 23–24. között ülésezett Budapesten, az Üllői úti székházban. A két nap fontos döntéseiről, eseményeiről összefoglaló tudósításunkat olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - választás csatornájára