Szeverényi János

Isten nem vonult ki a földrészről

Az európai keresztyénség hordozza az elmúlt kétezer év koloncait, terheit és gyümölcseit is, mondja Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház evangelizációs és missziói lelkésze, a Híd magazin szerkesztője, aki szerint a társadalom egy része egészséges reflexekkel reagál a romlásra.

Az Evangélikus Missziói Központ telefonos ügyeletet tart

Budapest – Az Evangélikus Missziói Központ telefonos ügyeletet tart az ősz folyamán, szerdánként 15-17 óra közötti időben. Szeverényi János lelkész a 06/1-613-42-76-os számon várja azoknak a hívását, akiknek hitbeli, lelki kérdéseik vannak.

Keresztyénként élni a mai világban: szeretettel és hittel a határon innen és túl

Budapest – A XIV. Ars Sacra Fesztivál estjének adott helyet a Cinkotai Tájház 2020. szeptember 12-én. Átélhették a jelenlévők, hogy a népdalokba, versekbe, az emberi történetekbe és az ihletett gondolatokba rejtett bölcsesség, szeretet Isten jelenlétéről beszél a világunkban. Elsőként Király Györgyi népi ének tanár és növendékei adtak elő népdalokat és egyházi népénekeket.

Az Úrra tekintek szüntelen

Bíztunk abban, hogy lecseng a nagy járvány, és minden rendeződik a világban. Hála Istennek, Magyarországon valóban javult a helyzet, de elég csak meghallgatni a híreket, és szembesülünk a világban lévő felfordulással, káosszal. Maszkokban szaladnak ki az emberek a kórházból, mert árvíz önti el az épületet. Földrengések pusztítanak. Erőszak ellen tüntetők autókat vernek szét utasaikkal együtt, szobrokat döntenek le, és nekimennek a rendőröknek.

Szeverényi János evangélikus lelkész húsvéti üzenete: halálos pörgésben voltunk és ennek nem lett volna jó vége

Budapest – Az egész ország a járvány közepette tele van aggódással, félelemmel, bizonytalansággal. Ráadásul rendhagyó Húsvétot ülünk, hiszen nem találkozhatunk szeretteinkkel. Mi Húsvét üzenete számunkra ebben a különösen is nehéz időszakban? – A Pesti Srácok Szeverényi János missziói lelkészt kérdezte.

Bibliaolvasó napló – Gondolatok az elmúlt hetek igéi kapcsán

Szeverényi János missziói lelkész gondolatai az Evangélikus Élet magazinban.

Isten missziójának gyümölcse az egyház

„Nem minden misszió, amit annak mondanak, és lehet az is misszió, amit nem így nevezünk. Életet, hitet mi nem adhatunk. Koldusok vagyunk, ahogy Luther is látta. Rászorulunk Isten kegyelmére, áldására, aki kövekből is támaszthat egyházat magának” – mondja Szeverényi János. Küldetés rovatunkban ezúttal egyházunk országos evangelizációs és missziói lelkészét kérdezzük.

Jegyzetlapok

Szeverényi János missziói lelkész gondolatai az Evangélikus Élet magazinban.

Minden ember ismeri a félelmet – Szeverényi János gondolatai

„Ne félj, és ne rettegj!" (Józs 8,1a) „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet." (1Jn 4,18a)

Napi ige: Istentől kapott hit

Advent idején minden nap megjelentetjük a bibliaolvasó Útmutató napi igéi alapján evangélikus lelkészeink által írt Napi ige című sorozat aktuális elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szeverényi János csatornájára