Szeverényi János

Szeverényi János evangélikus lelkész húsvéti üzenete: halálos pörgésben voltunk és ennek nem lett volna jó vége

Budapest – Az egész ország a járvány közepette tele van aggódással, félelemmel, bizonytalansággal. Ráadásul rendhagyó Húsvétot ülünk, hiszen nem találkozhatunk szeretteinkkel. Mi Húsvét üzenete számunkra ebben a különösen is nehéz időszakban? – A Pesti Srácok Szeverényi János missziói lelkészt kérdezte.

Bibliaolvasó napló – Gondolatok az elmúlt hetek igéi kapcsán

Szeverényi János missziói lelkész gondolatai az Evangélikus Élet magazinban.

Isten missziójának gyümölcse az egyház

„Nem minden misszió, amit annak mondanak, és lehet az is misszió, amit nem így nevezünk. Életet, hitet mi nem adhatunk. Koldusok vagyunk, ahogy Luther is látta. Rászorulunk Isten kegyelmére, áldására, aki kövekből is támaszthat egyházat magának” – mondja Szeverényi János. Küldetés rovatunkban ezúttal egyházunk országos evangelizációs és missziói lelkészét kérdezzük.

Jegyzetlapok

Szeverényi János missziói lelkész gondolatai az Evangélikus Élet magazinban.

Minden ember ismeri a félelmet – Szeverényi János gondolatai

„Ne félj, és ne rettegj!" (Józs 8,1a) „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet." (1Jn 4,18a)

Napi ige: Istentől kapott hit

Advent idején minden nap megjelentetjük a bibliaolvasó Útmutató napi igéi alapján evangélikus lelkészeink által írt Napi ige című sorozat aktuális elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Jegyzetlapok

Szeverényi János missziói lelkész jegyzetei az Evangélikus Élet magazinban.

Bibliaolvasó napló

Gondolatok az elmúlt hetek igéi kapcsán

Üdvösségünk az Úr Jézusban van!

Negyven év után találkozott az egykori békéscsabai evangélikus ifjúság június 22-én Telekgerendáson. Nemzedéknyi idő után is igény volt a közösségre, imára, énekre, igére. Harmincan jöttünk össze az ország több pontjáról, különböző felekezetekből, és még ugyanennyi tagot tartunk számon, akik különböző okok miatt most nem tudtak eljönni, de üzentek vagy írtak.

Mi a fenét csináljunk?

Életet, hitet, egyházat Isten jelenléte, élő és ható igéje teremt és tart meg. Ez az egyházi ifjúsági munka titka, lényege is. A kilencvenes évek elején (is) láttam Istent dolgozni az ifjúság körében. A rendszerváltás utáni években szerveztük a konferenciákat, képzéseket. Évente négy munkatársképző tanfolyam mellett tartottunk hétvégi tanfolyamokat speciális szolgálatokról, mint például a színjátszás, kézművesség, sport, média. A programoknak része volt az ének és zene tanítása, a fotózás, filmezés, missziói munka, közösségszervezés. Kiadtunk énekeskönyvet, játék- és színdarabgyűjteményt. Életre hívtuk és szerkesztettük a rendszerváltás utáni első keresztyén ifjúsági újságot, a Vezess!-t.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szeverényi János csatornájára