sör

Komlóütetvénnyel segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Kastélyosdombó – Újabb húsz hektárral nőhet a magyarországi komlóültetvények mérete annak köszönhetően, hogy - a korábbi évek támogatásait követően - az agrártárca idén 150 millió forintos keretösszeggel újabb támogatási programot indít a sör alapanyagának számító növény hazai termesztésének támogatására. A somogyi Kastélyosdombón több mázsa egészséges, jó minőségű komló szüreteléséhez kezdtek hozzá a helyi családok, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a HEINEKEN Hungária kezdeményezésében. A magyarországi komlótermesztés újraindítása érdekében indított program során egy hektáron ültettek komlót 2018 őszén és az idei az első szüret a területen.

A Heineken sörből készült fertőtlenítőszerrel is támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját

Budapest – 1500 palack Sertőtlenítőt, azaz különleges fertőtlenítőszert adományozott a Heineken Hungária az Ökumenikus Segélyszervezetnek, emellett országos logisztikai kapacitásával és pénzadománnyal is segíti a nagyvállalat az ökumenikusok járványhelyzet idején végzett munkáját.

A sör, ami egy kiugrott apácáról kapta a nevét

A németországi Szász-Anhalt tartományban található Wittenberg, ahol a keresztény vallás megújítója, Luther Márton élete túlnyomó részét töltötte, és ahol életének hűséges párja, a kiugrott apácából gazdasszonnyá lett Katharina von Bora – számlatan egyéb, ház körüli teendője mellett – főzte urának és az otthonukban életvitelszerűen tanyázó népes vendég- és tanítványseregnek a sört. A Frau Luther fantázianévre keresztelt ital utolsó néhány literjéből kaptunk kóstolót a Kapucinus Kézműves Sörfőzde Százados úti éttermében.

Megszületett a Süssünk, főzzünk sörrel játék eredménye!

Budapest – Ahogyan arról hírt adtunk, a reformáció ünnepére játékot hirdetett a Parókia konyhájából nevű blog szerzője, Ágostonné Szőcs Anna, református lelkészfeleség. A sörös díszdoboz készletet, a Szent András Sörfőzde ajándékát Sásdi Melinda nyerte A habverő és fakanál blog szerzője. Emellett egy szép, bibliai igés naptárt is kisorsoltak, melyet Tortafüggő Marisz nyert. Médiatámogatóként az evangelikus.hu is támogatta a versenyt.

Lutherfeszt 2.: (S)örömmel vártak mindenkit

Balatonszárszó – Katharina von Bora, azaz Luther Márton felesége állt a középpontban a második Lutherfeszten, amelyet 2015. október 22-25. között rendeztek meg Balatonszárszón. A magyarhertelendi Kapucinus sörfőzde az idei fesztiválra saját sört készített, amely a Frau Luther nevet kapta. – Sok képpel és az előadásokról hangfájlokkal együtt számolunk be az eseményről!

Süssünk, főzzünk sörrel! JÁTÉK!

Budapest – A reformáció ünnepéhez közeledünk, amikor is a hagyomány szerint Luther Márton 1517-ben kitűzte híres tételeit a wittenbergi vártemplom kapujára. Ezzel kapcsolatban játékra hívta bloggertársait A parókia konyhájából című blog szerzője, Ágostonné Szőcs Anna. Luther szerette a sört, ezért sörrel készült ételeket vagy süteményeket beküldését várja a szerkesztő 2015. október 22-ig.

Ezért vidd el a lelkészed sörözni!

2013. szeptember kilencedikét egy amerikai katolikus blogger kikiáltotta a nemzetközi „hívd meg a papodat egy sörre” – világnappá. A kedves felhívás hamar elterjedt, lutheránus és hazai körökben egyaránt. Ez a nap azóta is minden évben remek lehetőséget nyújt arra, hogy a lelkészeket és papokat kevésbé ismert, közvetlen oldalukról is megismerjünk. A kezdeményezésről evangélikus lelkészeket kérdeztünk.

Félidőben már 46 milliót gyűjtött a HEINEKEN Hungária az álláskeresők segítésére

Budapest – Augusztus 20-ig tart a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. jótékonysági akciója, melynek keretében minden egyes eladott korsó csapolt Soproni árából 10 forintot az álláskeresők segítésére fordít. Az Ökumenikus Segélyszervezettel kötött stratégiai megállapodás keretében munkanélküliek ezreinek, köztük pályakezdő fiataloknak ad a jövőben ingyenes segítséget a sikeres álláskereséshez. A június 18-án indult akcióban már 46 millió forint gyűlt össze.
Feliratkozás RSS - sör csatornájára