mise

Amivel Istent szeretnénk dicsőíteni, az legyen mindig a legjobb!

Szolnok – A Szóljon.hu arról számolt be Misebortúrán járt a csépai atya című cikkében, hogy rendeletben kérte Ferenc pápa a papokat arra, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet az egyházi szertartásokon használható borra. A Szentatya kifejtette: a bornak természetesnek és hibátlannak kell lennie. Hogy az atyák maradéktalanul teljesítsék a kívánalmakat, többen misebortúrára indulnak, teljesen „hivatalosan”. Az úrvacsorai borról Győri Péter Benjámin evangélikus esperest is megkérdezték.

Ötszáz év után újra katolikus szentmisét mutatnak be a lundi székesegyházban

Lund – A lutheri reformáció óta nem tartanak katolikus szentmisét a lundi székesegyházban Svédországban. Október 21-étől azonban a székesegyház megnyílik a vasárnapi katolikus szentmise előtt arra az időszakra, amíg a Szent Tamás katolikus plébánia temploma felújítási munkálatok miatt zárva tart.

Krisztus ül a menekültek bárkájában

Köln – Egy csempészhajóból készült oltáron mutatott be szentmisét a kölni dóm előtt Rainer Maria Woelki bíboros. „Érthetővé szeretnénk tenni a menekülő emberek számára, hogy Krisztus egy hajóban ül velük. Új életperspektívát kell nyerniük a szemünkbe” – indokolta a különleges kompozíció megválasztását a bíboros.

Evangélikus igehirdetés hangzott a börcsi római katolikus templomban

Börcs – Különleges pillanat tanúi lehettek azok az evangélikus és katolikus hívek, akik részt vettek a 2016. március 13-án, a börcsi római katolikus templomban tartott szentmisén. Ezen a vasárnapon ugyanis első alkalommal állt más felekezetű igehirdető az oltárnál, Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke személyében.

Ökumenikus hálaadást tartottak a Szent Gellért-sziklatemplomban

Budapest – Több mint két évtizedes hagyomány, hogy az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Szent Borbála emléknapján hálaadó szentmisét tart a budapesti Szent Gellért-sziklatemplomban. Az alkalmon részt vett dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök is.

Mintha mise(m) történt volna

Nyíregyháza – A huszonhárom évvel ezelőtti ősbemutató után ismét Nyíregyházán csendült fel a Benkó Dixiland Band Karácsonyi miséje, melyben ezúttal is a Cantemus Kórust hallhattuk énekelni.

I. Ferenc pápáért szentmisén adnak hálát a Szent István-bazilikában

Budapest – Egyházunkat Gáncs Péter elnök-püspök képviseli azon az ünnepélyes hálaadó szentmisén, amelyet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius celebrál Ferenc pápa szolgálatának megkezdése alkalmából március 22-én, pénteken 18 órakor a Szent István-bazilikában. Forrás: MEE

Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor

Budapest – Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi istentiszteletet. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - mise csatornájára